מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה....מיכל02/07/2009
בתי בת 10 חודשים ומתוקן בת 8 חודשים. היא זוחלת מזה כחודש על הגחון, עולה על 6 ומתנדנדת ואף החלה לעשות מספר צעדים על שש, מטפסת על חפצים ונעמדת על הברכיים, כמובן שמתהפכת לשני הצדדים ועושה סיבובי ציר (ממזמן). בסך הכל נראה לי שהיא מתפתחת יפה לגילה המתוקן (נכון? צריכה חיזוקים....) אבל יש לי שתי שאלות:
1. היא נעמדת על 6 ומתיישבת ישיבת W (שאני יודעת שאינה טובה). אני לוקחת לה את הישבן אחורה והצידה ואז היא נשארת לשבת כמו שצריך. לעיתים עושה את זה בעצמה (עוברת לישיבה טובה) אבל הרבה פעמים נשארת ב-W. מה עלי לעשות בנידון?
2. עד היום הסלון שלנו היה מלא במזרונים והיא זחלה עליהם ושיחקה. כמובן שלעיתים היא זחלה גם לרצפה ולשטיח אבל רוב הזמן על המזרון. מה שמטריד אותי הוא שאתמול החלטתי להוציא את המזרון ולשים אותה על השטיח. על הגב היא בכלל לא הסכימה להיות על השטיח (אפילו לא להחלפת חיתול) וכשניסתה לזחול ראיתי שכאילו יותר קשה לה והיא איטית ומסורבלת יותר. על הרצפה המצב עוד יותר גרוע- היא חוזרת לזחילה שהיתה לה בהתחלה (דחיפה רק עפ רגל אחת בלי הצלבות) כשעל המזרון היא כבר זוחלת יפה עם הצלבות ושימוש בשתי הרגליים! מה עושים??? ילדה שיודעת לזחול רק על מזרון?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי05/07/2009הי מיכל,
נתחיל מכך שאכן היא עומדת בזמנים על פי גילה המתוקן והתפתחותה נשמעת תקינה. לגבי הישיבה המשיכי מידי פעם לתקן לה אותה. אם היא יודעת לשבת גם בישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה) אז זה פחות מטריד שהיא יושבת גם W. לגבי הזחילה זה גם נורמלי שתינוק חופשי יותר על משטח שמוכר לו. יחד עם זאת דוקא החשיפה למשטחים שונים יכולה לעזור להתגבר אולי על קושי חושי וכן להביא להתפתחות מוטורית נוספת. את בהחלט יכולה כל פעם לשים אותה על משטח אחר. היא בסוף תלמד לזחול גם מחוץ למזרון.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)