היעמדות עצמאית רק ליד אמא וחשש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היעמדות עצמאית רק ליד אמא וחשש
    אמא
    18/07/2009

שלום,

בתי בקרוב בת שנה, עברה את כל שלבי ההתפתחות. לאחרונה אם אני יושבת לידה , היא ממהרת אלי ומחייכת נעדמת בעזרתי ואז עוזבת ידיים ומראה לי בחיוך שהיא עומדת ללא תמיכה. אני כמובן מחייכת ואומרת לה יופי. לעומת זאת אם אשקיף מהצד, כשהיא הולכת מסביב לרהיטים היא לא עוזבת ידיים. למעשה, גם אם אני אגיד לה בואי היא לא תעזוב. רק אם היא נעמדת דרכי היא תעזוב. כנראה כי יותר בטוח לה.
    איך ניתן לתת לה בטחון לשחרר גם במקומות אחרים?

עוד שאלה - חשפתי אותה להרבה מרקמים כמומלץ כמגע לגוף. אבל לא לקחתי אותה לחוף ים / דשא. היום לקחתי אותה לראשונה לגן שעשועים (אנחנו בד"כ בג'ימבורי) . היא ממש נבהלה מהחול ומהדשא. תפסה אותי וחיבקה אותי ממש בעוצמה ולא רצתה לשחרר מפחד. אני מניחה שהפתרון הוא כן לנסות לחשוף אותה כל פעם קצת, עם משחקים וכו'? מכלבים למשל לא מפחדת, בדיוק מהסיבה שזה מוכר לה כנראה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    18/07/2009

הי אמא
    התנהגותה של ביתך מובנת ונורמלית לחלוטין. היא נמצאת בהתחלה של שלב חדש ולא פשוט בהתפתחות והיא מרגישה הכי בטוח ליד אמא. היא רק בת שנה ורחוקה מלהיות העיכוב התפתחותי לכן אני ממליצה לא להאיץ בה ולתת לה את הזמן לצבור בטחון ושיווי משקל שיאפשרו לה להתקדם עוד קצת עד לעזיבת ידיים גם כשהיא לא לידך.

לגבי שאלתך השנייה, חשפת את ביתך מעט מאוחר לגן שעשועים ולא פלא שהיא נרתעת ממרקמים חדשים אלה. ואת צודקת, הדרך הנכונה היא להמשיך לחשוף בהדרגתיות, לא לוותר אבל גם לא לכפות ולהיות רגישה לקושי שלה זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד על התשובה

אמא
    19/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו