3 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות
    אפרת
    22/07/2009

בני היקר כמעט בן 4 חודשים. בתקופה האחרונה התחיל למצוץ את כפות ידיו ואצבעותיו ממש באינטנסיביות. בנוסף, החל בתופעה של הזזת הראש מצד לצד במהירות ובחוזקה מס' פעמים. האם זהו שלב התפתחותי כלשהו והאם זה תקין?
    בנוסף, ברצוני לשאול מדוע לא מומלץ לתת לתינוק בגילו ובכלל לצפות בטלויזיה? איך אוכל לקרוא על כך גם בעצמי?ושאלה נוספת, באיזה גיל אמורים התחיל לומר "אבא" ו"אמא"? אני יודעת שבני עוד קטן וזה רק נדמה לי שהוא אכן קורא לנו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    22/07/2009

הי אפרת
    מציצת אכפות הידיים היא שלב טבעי ואף הכרחי בהתפתחות התינוק שכן זהו השלב האוראלי של חייו והוא בודק ומכיר את העולם דרך פיו, חשוב לא למנוע זאת ממנו. מציצה זו אף עוזרת לו בהירגעות.
    הזזת הראש מצד לצד מוכרת על אף שאינני יודעת את סיבתה, בכל מקרה אין מקום לדאגה.

באינטרנט תוכלי למצוא מחקרים שממליצים לא לחשוף תינוקות לפני גיל שנה לטלוויזיה. הסיבות הן רבות- הצפה חושית גדולה מידי, חוסר מוכנות של המוח להצפה זו, פאסיביות של התינוק, היפנוט חסר משמעות ומטרה, הקניית הרגלים ראשוניים לטלוויזיה לא בריאים, חוסר תקשורת בריאה , הרגלים של חוסר סוציאליות ועוד ועוד..

לגבי דיבור- בד"כ אין הגיל זה מילים ברורות, יתכן ובנך ממלמל הברות שמזכירות לכם מילים מסוימית ומצד שני אולי הוא אכן קורא לכם..

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אפרת
    23/07/2009

אז בעצם יש באמת אפשרות שהוא אכן אומר אבא ואמא? זה לא מוקדם מידי??
    והאם תוכלי להסביר ולתאר לי בדיוק מהי תנוחת ערסול גם בהאכלה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    23/07/2009

הי אפרת
    אני באמת לא יודעת אם הוא אומר אבא ואמא.. לא שמעתי... ואם כן זה אכן מוקדם, אבל משמח.
    תנוחת ערסול היא תנוחה בה התינוק נמצא במצב עוברי עם גב מעוגל, ידיים ורגליים בערך באותו הקו וטוסיק מושך מטה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו