התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    אור
    22/07/2009

שלום
    יש לי בת שנולדה פג בשבוע 34, עוד שבוע תיהיה בת 8 חודשים כרונולוגי (6.5 מתוקן)
    מעבירה חפצים מיד ליד,מתהפכת מגב לבטן בשתי הכיונים בחופשיות, עושה ציר לשני הצדדים בחופשיות וכן קצת זזה גחון (יותר נכון מנסה כל פעם על הבטן לזוז - מרימה כל חלק תחתון כאילו נעמדת על שש אך הראש על הרצפה)
    אך עדיין קשה לה להתהפך מבטן לגב (נתקעת עם היד כאשר מנסה להתהפך - רק לפעמים מצליחה לרוב על ידי זריקה של עצמה אחורה)
    מטופלת אצל פיזיו' לא באופן קבוע (פעם ב..) בגלל היותה פגית
    שאלותי הם:
    1 האם התפתחותה תקין?
    2. האם צריך לעודד זחילה ע"י תרגילים או לתת לה לבד להגיע לזה?
    3. האם היא צריכה טיפול פיזיו'?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    22/07/2009

הי אור
    אני בהחלט מתייחסת לגיל המתוקן של ביתך ולכן התפתחותה צריכה להיות מתאימה לגיל 6.5 חודשים ולרוב היא מתאימה. הייתי רוצה לראות התהפכות גם מבטן לגב לפני הזחילה ולכן אני לא ממליצה לתרגל זחילה לפני ההתהפכות. אני לא יכולה להגיד לך אם היא צריכה טיפול פזיו' מפני שאינני מכירה אותה ולא יודעת אם ואיפה יש לה קשיים ובכל מקרה אני מאמינה בכל ליבי בטיפול בשיטת ליווי התפתחותי דווקא.
    כרגע אני ממליצה לתרגל איתה התהפכויות מבטן לגב, הנה מספר תרגילים:
    1. כשהיא על הבטן חהכניס את הזרוע של תחת בית החזה, להחזיק אותה שם ובמקביל לקפל ברך של רגל נגדית ובעזרתה להפוך לאט לאט לבטן. לעשות את הרגיל באיטיות כמה פעמים מספר פעמים ביום. בהמשך, לעשות רק חצי ממנו ולתת לה להמשיך את ההיפוך לבד.
    2. לרכון מאחוריה, להחזיק את המרפקים שלה ברוחב הכתפיים ולעשות העברות משקל קטנות ממרפק למרפק. לבגדיל לאט את העברות המשקל עד להיפוך מלא.
    בהצלחה!
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקוןת
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אור
    23/07/2009

תודה על תשובה
    יש לי שאלה כללית היות וילדה שלי פג וכן נולדה במשקל נמוך מגיל היריון וכך נשארה במשקל נמוך
    היום באחוזון 5 במשקל ו60 בגובה (מאוד רזה לא אוהבת לאכול)
    מניסיונכם האם משקל נמוך משפיע על התפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    23/07/2009

הי אור
    משקל נמוך לא אמור להשפיע על ההתפתחות אבל אם יש תופעות שמושפעות מהמשקל הנמוך כגון חולשה , זה עלול להשפיע על ההתפתחות .
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו