אי שקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שקט
    דנה
    24/07/2009

שלום,
    מקווה שהגעתי לפורום הנכון,

בני בן שבועיים, הוא נולד 2.5 קילו , ירד ל 2.350 וכרגע הוא 2.710
    עד לפני כמה ימים אכל וישן טוב (שינה של בערך שעתיים בכל פעם).
    לפני יומיים החל חוסר שקט, הוא בוכה רוב הזמן, הדרך היחידה להרגיע אותו זה לתת לו לינוק 2-3 דקות,ואז הוא נשאר בידיים ויכול לישון רצוף אפילו שעה. אבל שמניחים אותו בעגלה או עריסה הוא מתעורר תוך 10 דקות בבכי , ושוב חוזר המעגל של היניקה...
    מה זה יכול להיות?איך זה שבידיים ( ביניקה של דקה שתיים ואז נשאר התנוחה ) הוא יכול להיות רגוע ושקט ואיך שמניחים אותו הוא צורח ובוכה?
    תינוק רוצה רק ציצי?רוצה פשוט חום? לעיתים נראה שזה גזים,אך גזים 24 שעות?
    בנוסף הוא כל הזמן רוצה לינוק, או שכך זה נראה.

הייינו אצל רופאת ילדים לאחר יומיים מעייפים כאלו , ולאחר בדיקה נאמר לנו שהכל תקין ובמיוחד לאור הממצאים שעלה יפה במשקל.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    24/07/2009

הי דנה
    התנהגותו של תינוקך היא נורמלית ומוכרת. תינוקות בגיל זה עדיין מתרגלים לעולם החדש ורוצים להיות במקום המוכר והבטוח- בידיים ועל הציצי. היניקה מאוד מרגיעה שכן היא מחברת את התינוק לאמא ועונה על הצורך האוראלי והרגשי של התינוק. כשהוא מונח במיטתו הוא חש בשינוי ומתחיל לבכות. על אף הקושי הגדול ,אני מאמינה שאנו,ההורים, צריכים לענות על כל צרכיהם של תינוקינו בשלב זה ולתת הרבה ידיים והנקה לפי ביקוש.
    אני יודעת שלפעמים זה קשה ומתיש אבל זכרי שאת נותנת בצורה זו בדיוק את מה שבנך צריך מימך ושעם הזמן הדברים יתאזנו. נסי לשים אותו במיטה רק לאחר שהיה מספיק זמן על הידיים וגם שם המשיכי ללטף ולשים את ידך על גופו עד שירדם חזק. בנוסף אני ממליצה בחום על שימוש במנשא אשר יקל עלייך את הנשיאה בידיים ויתן לו עוד מימד של קירבה אלייך.
    אני מקווה שהדברים יתחילו להתאזן אצלכם בקרוב ושתמצאי את הכוחות להכיל את זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט

דנה
    25/07/2009

תודה עבור התשובה המפורטת, עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דנה
    01/08/2009

היי,

מכיוון שהתינוק(כיום כבר בן 3 שבועות) 24 שעות על הידיים,הוא נמצא בתנוחה של שכיבה על הבטן.האם זה מסוכן מבחינת נושא המוות בערייסה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דבי גרוס דולב
    01/08/2009

שלום,
    לא הבנתי האם הוא בתנוחת שכיבה על הבטן בעת שינה או במנשא. ובכל מקרה ההנחיה של משרד הבריאות היא לא לאפשר לתינוקות לישון על הבטן בשל החשש ממוות בעריסה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו