מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות 7 וחצי חודשיםעדי24/07/2009
היי שירה
בתי בת שבעה וחצי חודשים. כבר מגיל חמישה חודשים מסתובבת בציר ובחודש וחצי האחרון זוחלת אחורה. בשבועיים האחרונים מנסה להעמד על שש, כל פעם מצליחה כמה שניות יותר מהפעם הקודמת.
אני מודאגת שעדיין לא מצליחה לזחול זחילת גחון ונראה לי אף שלפי נסיונות עמידת השש מתכוונת לוותר על שלב זה.
אני מנסה לגרות אותה ע"י צעצועים, היא מנסה להגיע אליהם ומתייאשת במהרה. מנסה לדחוף קלות את רגליה על מנת להראות לה את תנועת הזחילה אך ללא הצלחה.
היא עדיין איננה מחזיקה בקבוק לבד ואיננה מצליחה להחזיר את המוצץ לפיה כאשר נופל.
חשוב לי לציין שבעבר מדריכת תינוקות אמרה שהיא בעלת טונוס שרירים גבוה.
האם התפתחותה תקינה ואני יכולה להפסיק את דאגותיי וחששותיי? ואם לא, כיצד ניתן לעזור להתקדמותה?
בתודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב24/07/2009הי עדי
אני לא מוצאת שום בעיה אצל ביתך לפי תיאורך. נראה על פניו שהיא עומדת לדלג על זחילת גחון אבל בזה פגיעה בהתפתחות המוטורית העתידית. נכון שלזחילת גחון יש יתרונות מיוחדים אבל דילוג עליה לא מהווה בעיה. גילה של ביתך הוא גיל לגיטימי להתחיל את הצעדים הראשונים של זחילה ואין בהתפתחותה עיכוב.
זה בסדר שהיא איננה מחזיקה בקבוק ושאיננה מחזירה לעצמה את המוצץ, המשיכי לכוון אותה לזה וזה בוודאי יגיע.
לגבי הטונוס הגבוה, אני לא יכולה להגיד לך אם זהו אבחון נכון או לא אבל בהחלט מדובר במשהו שכדאי לטפל בו אם קיים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)