מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשיםאמא26/07/2009
הבן שלי בן 10 חודשים, זוחל על הבטן כשהוא דוחף עם כף רגל ימין, לאחרונה החל לזחול גם
זחילת שש, אז ככה שמידי פעם הוא משתמש לסירוגין בשתי צורות הזחילה!
לפני כחודש בערך הוא התחיל גם לעמוד על ברכיו כשהוא נאחז בשולחן, או במעקה המיטה,
ובימים האחרונים מהמצב שבו הוא עומד על ברכיו הוא מתרומם ומעמיד את עצמו על הרגלים,
וגם נוהג לשבת על הברכיים!
חשוב לי לציין שהוא אינו יושב עצמאית, וכרגע לא ניראה שהוא קרוב לזה, האם יכול להיות
שהסיבה לכך שהיות והוא יושב על ברכיו קשורה לכך שהוא לא מנסה להתיישב בצורה הנכונה?
האם אני עושה טעות שנותנת לו להיות על הברכיים הרבה?
האם זה בסדר שהוא מעמיד את עצמו על הרגליים כשהוא עדיין אינו יושב לבד?
מה עלי לעשות?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא של במבה
דבי גרוס דולב27/07/2009הי אמא של במבה
השילוב בין שני סוגי הזחילה הוא נורמלי ומוכר. מה שפחות טוב הוא נסיונות ההיעמדות לפני שהזחילה על 6 התבססה ולפני ההתישבות העצמאית. תינוקות המקדימים לעמוד לפני ההתישבות ותינוקות המתישבים על הברכיים לא עושים זאת במקרה, בד"כ מדובר בקושי מסוים ופעמים רבות הקושי הוא זקיפת יתר של הגב שמקשה על ההתישבות (שדורשת כפיפה של הגב) אך מקלה מאוד על עמידה. לכן הערתך נכונה, העובדה שהוא יושב על ברכיו קשורה לקושי שלו לשבת לבד.
זוהי כמובן רק הערכה אותה אני נותנת בלי להכיר את התינוק, כדי לתרגל איתו ,יש לאבחן את הקושי שלו באופן ספציפי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דבי...
אמא27/07/2009אני אורלי אמא של יאיר, מקוה שאת זוכרת... קודם כל רוצה לומר לך מזל טוב:)
ותודה רבה על התשובה העניינית!
אך עדיין לא ברור לי איך אני יכולה לעזור לו להתיישב דרך זחילת 6 עוד לפני שהוא מתחיל ללכת...:)
כי אני חוששת שהוא ילך לפני שידע לשבת!
והאם עלי למנוע ממנו לעמוד על ברכיו או על רגליו?
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)