לא ענית לי:(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ענית לי:(
    א
    27/07/2009

בני בן שנה ו5 עבר כל שלבי התפתחות מוטוריקה גסה "לפי הספר" עד להליכה - לפני חודשיים התחיל לעשות מס' צעדים עצמאית ללא תמיכה ברהיטים וחפצים וכעת עובר מרחק של 3 מטר אך רק כשאני ובעלי יושבים זה מול זה והוא מקבל רושם שזה משחק - אחרת לא מוכן ללכת בלי תמיכה/בלי להתיישב. גם יש לו קושי לעמוד בלי תמיכה ולנוע עצמאית יותר ממרחק זה - לדעתי פסיכולוגי, אך הסבתות העירו שכף רגלו השמאלית "פתוחה" מדי ולא ישרה כשהוא הולך. יש לי תור לאורטופד ילדים למרות שרופא משפחה לא רואה שום בעיה. אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ענית לי:(

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    28/07/2009

הי,
    בנך בתחילת שלב ההליכה ולכן זה בסדר שהליכתו עדיין לא יציבה וממושכת. אמנם התחיל שלב זה יחסית מאוחר, אך כרגע נראה שהוא בכיוון הנכון. ייתכן שהפניית הרגל נועדה על מנת לעזור לו בשיווי משקל בשלב התחלתי של ההליכה. אני ממליצה בשלב ראשון אכן לבדוק אצל אורטופד שאין בעיה ואם זה לא יפתר גם בהמשך כאשר ההליכה מתייצבת הרי שזה יכול לנבוע מכך שיש אסימטריה מסויימת וקיצור של השרירים האחוריים, דבר המביא לארגון כזה של כף הרגל. ניתן לעזור לו לשחרר זאת על ידי תרגילים. את מוזמנת לחזור אלי לאחר הביקור אצל האורטופד, אם יהיו שאלות נוספות.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו