תינוק נעמד ונופל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק נעמד ונופל
    נילי מעוז
    29/08/2007

בני בן 7 חודשים, לפני שבועיים החל להיעמד על חפצים, ומאז נעמד בכל הזדמנות. הבעיה היא שהוא עוזב את הידיים, ואז נופל אחורה בבום על הראש, ובוכה, כמובן. לפעמים הוא עוזב רק יד אחת ובכל זאת מאבד את שיווי המשקל ונופל.
    חשבתי שאחרי כמה פעמים שהוא ייפול הוא ילמד לא לעזוב, אבל בינתיים זה לא קרה.
    מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק נעמד ונופל

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי נילי,
    7 חודשים זה גיל קצת מוקדם להעמד. איך הוא נעמד? במה הוא נתמך? קשה לי לדעת אם הוא נמצא בשלב נכון מבחינה התפתחותית מכיוון שלא ציינת איך הוא הגיע לשלב זה, מה היו שלבי ההתפתחות הקודמים? מתי התהפך? איך זחל? האם הוא זחל גחון?
    כהכללה הייתי ממליצה לך בשלב זה לא לתת לו להעמד ולהזיז את החפצים בהם הוא יכול להיתמך. אם הוא מטפס עלייך התגלגלי יחד עימו על הרצפה ובגדול תני לו עוד כמה שבועות של "זמן רצפה".
    אני מצרפת גם קישור לכתבה בנושא הליכת תינוקות למרות שמבחינת הגיל זה עוד מוקדם אבל הייתי ממליצה לך לקורא את הכתבה ולהבין את שלבי ההתפתחות השונים.
    http://first-step.co.il/html/hamlaza.htm
    קריאה מהנה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

נילי מעוז
    30/08/2007

אני מוסיפה קצת אינפורמציה לשאלתי: בגיל חודשיים התהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן. התחיל לזחול גחון בגיל 4 חודשים, ודי מהר נעמד על שש והתנדנד. בגיל 5 וחצי חודשים התיישב מעמידה על שש. מאז הוא התחיל גם להעמד על ארבע (בתנוחת דוב). התחיל לזחול על שש בגיל 6 חודשים.
    ההיעמדות שלו התחילה מזה שטיפס על המעקה של המיטה שלו. עכשיו הוא מטפס על כל דבר שאפשר: צעצועים, כסאות, מיטה, שולחן נמוך, מגירות, תנור, ארונות, אנשים, בקיצור - כל דבר.
    איך אני משכנעת אותו לא לעזוב ידיים?
    (דרך אגב: כשהוא למד להתיישב הוא דוקא מאוד נזהר במעבר מעמידה על שש, ולקח לו די הרבה זמן עד שהוא העיז לעזוב את היד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו