בת 8 חודשים רוצה לעמוד וללכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 חודשים רוצה לעמוד וללכת
    מריה
    30/07/2009

בתי בת 8 חודשים עוד כמה ימים, כבר מגיל חצי שנה כל הזמן רוצה להיות בעמידה, מצליחה לעמוד יפה אם משעינים אותה על משהו וכשנמצאת בשכיבה מושיטה ידיים כדי שירימיו אותה וילכו איתה.
    מבחינת שאר ההתפתחות היא מתהפכת חופשי לשני הצדדים ועושה נסיונות יפים לזחול אבל עוד לא ממש שם. לא מתיישבת לבד, אבל אם מושיבים אותה יושבת יפה. וגם מנסה ולפעמים גם מצליחה להתיישב ממצב של כמעט שכיבה, מכרית הנקה, באמבטיה, בעגלה.

השאלה שלי האם אנחנו צריכים למנוע ממנה לעמוד? לא ללכת איתה?
    אני רוצה לציין גם שהיא עומדת על כל כף הרגל בצורה מאוד יציבה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למריה

דבי גרוס דולב
    30/07/2009

הי מריה
    יש כמה נקודות שעולות מהודעתך שחשוב להתיחס אליהן:
    1.תחילה, חשוב מאוד שהתינוק יזחל לפני שהוא מסבב עמידה עצמאית ובד"כ כשיש דילוג על זחילה וקפיצה כה מוקדמת לעמידה ישנהו במערכת איזשהו קושי שמוביל לזה. כמעט תמיד מדובר בזקיפת יתר של הגב שמקשה על התישבות עצמאית ומקלה מעודדת מאוד עמידה.
    לכן חשוב לא לעודד את העמידה.
    2. התישבות דרך דרך שכיבה על הגב והפעלת שרירי הבטן איננה בריאה ומהווה שיבוש ואף אינדיקציה למה שהערכתי קודם לכן, לכן חשוב לנסות ולהמנע ממשטחים מוטים ולא לעודד התישבות זו.
    3. אני ממליצה לא להושיב תינוק שטרם למד לעשות זאת בעצמו על מנת למנוע שיבושים וגם מפני שזה עלול לעכב את הזחילה וההתישבות העצמאית.
    4. ממליצה בחום לקבל אבחון וללמוד כיצד לתרגל עם ביתך כפיפה של הגב, זחילה והתישבות עצמאית כבסיס להמשך ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו