דילוג על שלב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילוג על שלב התפתחותי
    עתר
    02/08/2009

בתי נולדה בשבוע 33 וכיום גילה הכרונולוגי הוא 10 חודשים, מתוקן 8 חודשים. היא מתהפכת וזוחלת, לאחרונה החלה לעמוד, לאחר מספר רגעים כשהיא מתעייפת היא מתחילה לצעוק כיוון שהיא לא יודעת לרדת לשכיבה לבד. חשוב לציין שהיא כלל אינה יושבת ויש לה הבחנה של מעט גמישות יתר. האם זה בעייתי שהיא דילגה על שלב הישיבה ואיך אני יכולה לעזור לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על שלב התפתחותי

הוספת תגובה

• תגובה לעתר

אורנה עטאר
    03/08/2009

עתר שלום,
    מאחר ובתך וכל התינוקות סקרניים ורוצים להיעמד היא נעמדה, אך מאחר וגילה המתוקן הוא 8 חודשים, היא נעמדה מוקדם מידי ויש עוד זמן עד שתגיע לעמידה יציבה ותפתח את מערכת שיווי המשקל ואת כיווני התנועה השונים שלה שיובילו אותה גם לרדת מעמידה.
    בשלב הזה אני מציעה לך כמה שפחות לעודד עמידה. במידה ונעמדת ואינה יודעת לרדת, הורידי אותה ופני כמה שיותר מקום בחדר בכדי שתוכל לזחול בלי להיעמד עם חפצים. האם היא זוחלת גחון או על 6?
    במידה והיא זוחלת על 6 אני אתן לך כמה תרגילים להוביל אותה/לכוון אותה להתיישבות עצמאית.

1. שבי איתה על הכדור על רגל אחת להתחיל בתנועה במקום ולהוסיף תנועה לכל הכוונים (קדימה אחורה ימינה ושמאלה).
    2. להושיב אותה עצמאית על הכדור, עימדי מאחוריה על הברכיים, להחזיק מהאגן ולעשות את אותן התנועות.
    3. להושיב אותה בישיבה משוכלת על הכדור (רגל אחת קדימה ואחת אחורה) ולהטות לכל הכיוונים, להעביר לשני הצדדים.
    4. כשנמצאת על שש להטות מעט את האגן לצד אחד ואחורנית לכוון ישיבה. כל פעם מעט לשני הצדדים. רק לכוון ולא להושיב.

בנוסף הייתי מרבה בחוויות של שיווי משקל, אווירונים, הנפות, להוציא אותה משיווי משקל כשהיא זוחלת על 6 עם כרית קטנה (כל פעם לדחוף מצד מסויים בכדי שתלמד לאזן את עצמה ולא ליפול) - כל אלו יובילו אותה להתיישבות עצמית

בהצלחה!
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

שירי קאשי
    03/08/2009

הי עתר,
    אני רוצה להוסיף שכדאי גם לעבוד על התישבות מעמידה בכדי ללמדה לא להתקע במצב של עמידה ושתהיה לה את השליטה והיכולת לצאת ממצב זה. בשלב התחלתי כיוון שאינה יושבת בכוחות עצמה התרגול צריך להיות של כפיפה ויישור של הברכיים. ממצב זה היא תוכל לרדת ולהשען על הידיים ולעבור לשכיבה ובהמשך גם לישיבה. אני ממליצה לתת לה ידיים וכאילו לרקוד "עוגה עוגה". בשלב של "לשבת" לדחוף את בית החזה שלה עם הראש שלך תוך כדי שאתן מחזיקות ידיים ולהביא אותה בעדינות לכיפוף הברכיים. בנוסף, כשהיא עומדת להגיש לה צעצוע או בועת סבון הצידה למטה כך שתאלץ לכופף ברכיים כדי להגיע.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו