בן 11 חוד'.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חוד'.
    קארין
    03/08/2009

מאור שלי בן 11 חוד' , וכל ההתפתחות המוטורית נעשתה מעט באיחור (התהפכויות בגיל 6-7 חוד', זחילת גחון 9 חוד', זחילת 6 10 חוד' וכעת עומד בעזרת רהיטים ואף מטייל בעזרתם)
    הבעיה העיקרית היא שאינו יודע לשבת בכוחות עצמו, אציין כי עדיין משלב את שתי הזחילות : למרחקים ארוכים יותר משתמש בגחון ולמרחקים קצרים יותר זוחל על 6 ( 10-15 צעדים) . בפיז' דרך קופת חולים נאמר לי שהכל תקין ושהוא סוגר את הפער בצורה טובה , אך בחוג שחיית תינוקות המדריכה אמרה לי שחגורת הכתפיים שלו מעט חלשה ולכן לא מצליח להתיישב בכוחות עצמו , לדבריה המצב אינו חמור ומעט תרגילים ישפרו את המצב , כמובן כמו כל אמא אני דואגת מאוד מכייון שכבר עומד והולך מסביב לרהיטים אך אינו יושב.
    אני פונה אליכן שתוכלו לעזור לי עם תרגילים שאוכל לבצע בבית . וכמובן אשמח לשמוע את חוות דעתכן בנושא. תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חוד'.

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    03/08/2009

הי אדריאנה,
    אני אתחיל בכך שאכן השלבים הגיעו מעט באיחור אך זהו איחור קטן וקבוע כך שקצב ההתפתחות בסך הכל בסדר. לחיזוק חגורת הכתפיים:
    1. אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
    2. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחכות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    03/08/2009

היי שירי , תודה רבה על המענה
    מה בנוגע לכך שעדין אינו יושב עצמאית.? האם עליי לתרגלו גם פה?
    ולשילוב שני סוגי הזחילה? האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    04/08/2009

הי אדריאנה,
    זה נורמלי שבשלבים ההתחלתיים של הזחילה על שש הילד ממשיך לשלב בין הזחילות כיוון שעדיין נוח לו יותר והוא יותר מיומן בזחילת הגחון. לרוב הוא יעבור לגחון במצבים בהם הוא ממהר להגיע למקום מסויים או שהמרחק הוא גדול ואז הוא בוחר במה שכרגע קל לו יותר. לגבי הישיבה כדאי גם לעבוד. כמובן שללא אבחון קשה לי לדעת מה בדיוק הקושי בדרך אך את יכולה באופן כללי לעבוד על שיפור שיווי המשקל. להרבות בתנועה במרחב (נדנדה, הנפות, להרים לאוירון), כמו כן לחזק את שרירי הגב והשכמות (להרים אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב , על כדור פיזיו על הבטן להטות את הכדור קדימה כשאת אוחזת באגנו ולהביאו להושטת ידיים לרצפה)
    בנוסף את יכולה להושיבו על כדור פיזיו כשאת אוחזת באגן שלו מאחוריו ובאופן זה להטות את הכדור לכל הכיוונים. במידה ויש לו נטיה לפסק רגליים בישיבה זו זה מלמד על הקושי שלו באיזון הגוף בתנוחה זו ולכן כדאי במצב זה לאחוז כך שרגליו יהיו סגורות. תנוחה זו מנטרלת את האחיזה של הכדור על ידי הרגליים וכתוצאה כל פעולות שיווי המשקל נובעות מפיתוח מיומנויות תנועתיות של עמוד השדרה וכן חיזוק השרירים הרלוונטיים לצורך איזון וישיבה זקופה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו