בן 11.5 חודשים זורק את עצמו אחורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11.5 חודשים זורק את עצמו אחורה
    טובי כהן
    04/08/2009

אילעאי ילד מאוד פעיל וחייכן ,הוא זוחל במהירות יושב עומד ומסתובב סביב השולחן. הבעיה היחידה היא שבחודש האחרון כאשר הוא רוצה משהו או שהוא לא רוצה להכנס למעון הוא זורק את עצמו אחורה גם כאשר מחזיקים אותו וגם כאשר הוא יושב לבד.
    האם מאחר והוא לא מדבר ולא מבינים מה הוא רוצה גורם לו להגיב ככה בקיצוניות?האם כאשר יתחיל לדבר הוא יפסיק אם זה או שזה נגרם מחרדת הנטישה כי רק בחודש האחרון הוא התחיל להבין שאני משאירה אותו במעון ויוצאת והוא היום לא מוכן לעזוב לי את הידיים וללכת למטפלת הוא תופס אותי חזק כדאי שלא יקחו אותו.ואז כאשר לוקחים אותו הוא משתולל וזורק את עצמו אחורה.(למרות שהוא נרגע תוך כמה רגעים והולך לשחק.)גם במעון היא אומרת שהוא עושה את זה אם הוא לא רוצה לאכול או לוקחים לו צעצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהגות

שירי קאשי
    05/08/2009

הי טובי,
    הנושא שהעלת אינו שייך להתפתחות המוטורית אלא יותר לתחום ההתנהגותי ולכן אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתאים. מנסיוני זו תופעה שחוזרת אצל הרבה תינוקות גם כיוון שאינם יודעים עדיין להתבטא וגם כי זו דרך טובה להשיג תשומת לב ולנסות להביע את מורת רוחם ממה שקורה. ככל שהתינוק יהיה תקשורתי יותר הרי שתופעה זו תפחת, אך כאמור אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו