מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11.5 חודשים זורק את עצמו אחורהטובי כהן04/08/2009
אילעאי ילד מאוד פעיל וחייכן ,הוא זוחל במהירות יושב עומד ומסתובב סביב השולחן. הבעיה היחידה היא שבחודש האחרון כאשר הוא רוצה משהו או שהוא לא רוצה להכנס למעון הוא זורק את עצמו אחורה גם כאשר מחזיקים אותו וגם כאשר הוא יושב לבד.
האם מאחר והוא לא מדבר ולא מבינים מה הוא רוצה גורם לו להגיב ככה בקיצוניות?האם כאשר יתחיל לדבר הוא יפסיק אם זה או שזה נגרם מחרדת הנטישה כי רק בחודש האחרון הוא התחיל להבין שאני משאירה אותו במעון ויוצאת והוא היום לא מוכן לעזוב לי את הידיים וללכת למטפלת הוא תופס אותי חזק כדאי שלא יקחו אותו.ואז כאשר לוקחים אותו הוא משתולל וזורק את עצמו אחורה.(למרות שהוא נרגע תוך כמה רגעים והולך לשחק.)גם במעון היא אומרת שהוא עושה את זה אם הוא לא רוצה לאכול או לוקחים לו צעצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי05/08/2009הי טובי,
הנושא שהעלת אינו שייך להתפתחות המוטורית אלא יותר לתחום ההתנהגותי ולכן אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתאים. מנסיוני זו תופעה שחוזרת אצל הרבה תינוקות גם כיוון שאינם יודעים עדיין להתבטא וגם כי זו דרך טובה להשיג תשומת לב ולנסות להביע את מורת רוחם ממה שקורה. ככל שהתינוק יהיה תקשורתי יותר הרי שתופעה זו תפחת, אך כאמור אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)