מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות לבת 9 חוד' והתאקלמות במעוןחופית04/08/2009
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים וכמה ימים. מתהפכת לכל הכיוונים, ציר, זוחלת גחון ללא הצלבה (דחיפה רק עם רגל ימין) מגיל 8 חודשים, החלה להעמד על 6 ועל 4 מגיל 8.5 חודשים. מגיל 8 חודשים ושלושה שבועות יושבת באופן עצמאי.
1. אני מנסה לעבוד איתה על זחילת גחון נכונה אך ללא הועיל - מה עושים? האם תקין?
2. איך אני יכולה לעזור לה להתחיל לזחול על 6?
3. כאשר היא מתיישבת על הרצפה אני חוששת שאולי תמעד אחורה ותיפול על הראש. מה עושים במצב כזה? האם לתינוקות יש רפלקס שגורם להם להגן על הראש בעת נפילה אחורה?
4. בנוסף, אילו המלצות יש לכן לפעילות / משחקים עם הקטנטונת בכדי לפתח אותה יותר (מנטלית ופיזית)?
5. שאלה אחרונה: בספטמבר היא נכנסת למעון בפעם הראשונה (אני בטוחה שלי יהיה יותר קשה ממנה...). אילו הכנות עליי לעשות בכדי שתתאקלם בצורה חלקה ובריאה (כמובן שלא אראה לה את הקושי שלי...)?
תודה רבה
וסליחה על המגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופית שלום
אורנה עטאר04/08/2009אני עונה לך לפי השאלות :-)
1. אני מנסה לעבוד איתה על זחילת גחון נכונה אך ללא הועיל - מה עושים? האם תקין?
היא בת 9 חודשים ורוב הסיכוים שהיא לא תשנה את דפוס הזחילה שלה. עכשיו הזמן לבחון מה הסיבה לכך שהיא זחלה לא סימטרית ולעבוד על המרכיב הזה. קשה לי לדעת מהי הסיבה לא-סימטריה אך הייתי מרבה במתן תנועתיות לאיזור בית החזה כשהיא עלייך. תחזיקי אותה באיזור הצלעות ותניעי את בית החזה כל פעם לצד אחר ע"י לחיצה בצד מסויים (רוב הסיכויים שתרגישי שהצדדים לא נעים באותה חופשיות), שלבי גם הקפצות של בית החזה כשאת מחזיקה בצלעות.
2. איך אני יכולה לעזור לה להתחיל לזחול על 6?
מאחר והיא עולה על 6 עלייך לתרגל איתה ניתוק יד לאיזה גירוי, כל פעם יד אחרת. זחילה במשטחים מוטים כמו מדרגות או שיפוע בג'ימבורי, חויות שווי משקל רבות, זחילה בתוך משטחים "תובעניים" כמו ערימת פופים או כריות (דורש המון כוח).
3. כאשר היא מתיישבת על הרצפה אני חוששת שאולי תמעד אחורה ותיפול על הראש. מה עושים במצב כזה? האם לתינוקות יש רפלקס שגורם להם להגן על הראש בעת נפילה אחורה?
ככל שתחזקי את מערכת שיווי המשקל שלה כך היא תשב בצורה יציבה יותר והיו לה את הכלים המוטורים לאזן את עצמה. בגיל הזה אין להם רפלקס שימנע מהם לא ליפול אחורה. ישיבה יציבה מתבססת על מערכת שיווי משקל טובה. בכל מקרה אם את מרגישה שעדיין ישיבתה לא יציבה שבי מאחוריה או שימי משהו רך. כשהיא יושבת את יכולה לנסות להוציא אותה קלות משיווי משקל כל פעם מצד אחר בכדי שתלמד לאזן את עצמה.
4. בנוסף, אילו המלצות יש לכן לפעילות / משחקים עם הקטנטונת בכדי לפתח אותה יותר (מנטלית ופיזית)?
אני חושבת שעד פה כתבתי לך שפע של פעילויות שמטרתן הנאה וגירוי למעשה שמכוון להתפתחות מוטורית וחושית.
מאחר והיא יושבת את יכולה לשלב עבודה על מוטוריקה עדינה כמו השחלות וכו'.
5. שאלה אחרונה: בספטמבר היא נכנסת למעון בפעם הראשונה (אני בטוחה שלי יהיה יותר קשה ממנה...). אילו הכנות עליי לעשות בכדי שתתאקלם בצורה חלקה ובריאה (כמובן שלא אראה לה את הקושי שלי...)?
לרוב התינוקות קשה בכניסה למסגרת חדשה, ביחוד אם עד עתה את היית איתה והיא לא נחשפה לתינוקות נוספים או לדמויות מטפלות אחרות, מזה את מבינה שבכדי להקל עליהם את ההסתגלות יש לחשוף אותם הרבה קודם ולהכינם לחיים האמיתיים. חשוב שתראי לה כי את בוטחת במסגרת אליה היא נכנסת וכי היא תרוויח מכך לא מעט. התאקלמות לוקחת זמן מה, מימים אחדים ולעיתים שבועות, התכונני לכך ותהי בטוחה שזה עובר, כמו לכולם!
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
(1).jpg)