המשך ...בת 9 חודשים אינה נעמדת..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך ...בת 9 חודשים אינה נעמדת..
    יונית לוי
    01/09/2007

רציתי להוסיף שכשהיא שוכבת על הבטן היא אף פעם לא הניחה את הראש למנוחה גם כשהיא התעייפה. היא לא יודעת לנוח על הבטן וגם הרגליים שלה לפעמים באויר כשהיא על הבטן.בנוסף, היא מתהפכת קודם עם הראש ואח"כ מביאה את הרגליים. יחד עם זאת במוטוריקה עדינה היא ממש טובה ומתפקדת יפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה ליונית

דבי גרוס דולב
    01/09/2007

שלום יונית
    נשמע שלביתך יש עיכוב מתמשך בהתפתחות המוטורית. לאחר שקראתי את המשך הודעתך עלה בדעתי שאולי מדובר בטונוס שרירים מעט מוגבר. האם את מרגישה שביתך חזקה ושרירית?
    ישנם כמה סימנים להערכתי: היעיכוב בהתפתחות, אי הנחת ראש ,תנוחת האווירון בה הידיים והרגליים באוויר בזמן שכיבה על הבטן וסוג ההתהפכות שתיארת.
    האם ביתך אובחנה ע"י איש מקצוע? הייתי ממליצה לך איבחון ע"י מלווה התפתחותי כלשהוא על מנת לקבל תרגילים שיסייעו לביתך.
    אם תרצי פרטים לגבי סיוע ושיעור דרכינו ,נשמח לעזור
    דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות
    052-8240914
    אני נמנעת מלתת תרגילים כי אבחון מרחוק, ללא היכרות הוא לא וודאי לחלוטין
    ואני לא רוצה לטעות ולהטעות
    בהצלחה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    01/09/2007

בקשר להושבה- לא הייתי ממליצה על הושבה שכן הושבה עלולה לחבל בהתיישבות עצמאית שמאוד חשובה להמשך ההתפתחות, ובמקרים מסויימים עלולה גם לגרום לדילוג על זחילה.
    ושאלה- האם ביתך יושבת עם גב מאוד זקוף כשהיא מושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך לגבי הישיבה

יונית לוי
    02/09/2007

לא תמיד. לפעמים היא יושבת עם גב זקוף ולפעמים רפוי. והיא לא בתנוחת אוירון. הידיים שלה על הרצפה והיא מעבירה משקל מיד ליד ומשחקת ומפעילה מרכזי פעילות וצעצועים. עד גיל 6 חודשים שהיינו בארץ רופאת המשפחה וטיפת חלב לא חשבו שיש בעיה. אני הרגשתי אותה תמיד מתוחה באזור הידיים והכתפיים. אנחנו חוזרים לארץ אחרי החגים. כאן רופאת המשפחה אמרה לי שהיא לא צריכה פיזיוטרפיסטית שהיא עדיין גבולית. אבל אני לא רגועה . אני שמה לה מגבת מתחת לאגן מה שמכריח אותה לימוד על כפות הידיים האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    02/09/2007

הי יונית
    לאנשי מקצוע שונים יש ראייה אחרת ,ואני חייבת לציין שהסף שבו אנו רואים מתח שרירים נמוך מרופאים. מגבת מגולגלת היא טיפול קוסמטי לבעיה ולא תמיד מלמדת את השרירים את העבודה.
    וכמו שציינתי בהתחלה, אנו מאמינים שכשיש עיכוב התפתחותי יש סיבה וכדאי לעזור כנ"ל לגבי "גבוליות".
    אם תהיו מעוניינים נשמח לפגוש אתכם כשתהיו בארץ לאיבחון ותרגילים ולעוד שאלות פה, בפורום.
    לילה טוב, דבי ועידן
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יונית לוי
    03/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו