מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך ...בת 9 חודשים אינה נעמדת..יונית לוי01/09/2007
רציתי להוסיף שכשהיא שוכבת על הבטן היא אף פעם לא הניחה את הראש למנוחה גם כשהיא התעייפה. היא לא יודעת לנוח על הבטן וגם הרגליים שלה לפעמים באויר כשהיא על הבטן.בנוסף, היא מתהפכת קודם עם הראש ואח"כ מביאה את הרגליים. יחד עם זאת במוטוריקה עדינה היא ממש טובה ומתפקדת יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליונית
דבי גרוס דולב01/09/2007שלום יונית
נשמע שלביתך יש עיכוב מתמשך בהתפתחות המוטורית. לאחר שקראתי את המשך הודעתך עלה בדעתי שאולי מדובר בטונוס שרירים מעט מוגבר. האם את מרגישה שביתך חזקה ושרירית?
ישנם כמה סימנים להערכתי: היעיכוב בהתפתחות, אי הנחת ראש ,תנוחת האווירון בה הידיים והרגליים באוויר בזמן שכיבה על הבטן וסוג ההתהפכות שתיארת.
האם ביתך אובחנה ע"י איש מקצוע? הייתי ממליצה לך איבחון ע"י מלווה התפתחותי כלשהוא על מנת לקבל תרגילים שיסייעו לביתך.
אם תרצי פרטים לגבי סיוע ושיעור דרכינו ,נשמח לעזור
דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות
052-8240914
אני נמנעת מלתת תרגילים כי אבחון מרחוק, ללא היכרות הוא לא וודאי לחלוטין
ואני לא רוצה לטעות ולהטעות
בהצלחה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב01/09/2007בקשר להושבה- לא הייתי ממליצה על הושבה שכן הושבה עלולה לחבל בהתיישבות עצמאית שמאוד חשובה להמשך ההתפתחות, ובמקרים מסויימים עלולה גם לגרום לדילוג על זחילה.
ושאלה- האם ביתך יושבת עם גב מאוד זקוף כשהיא מושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך לגבי הישיבה
יונית לוי02/09/2007לא תמיד. לפעמים היא יושבת עם גב זקוף ולפעמים רפוי. והיא לא בתנוחת אוירון. הידיים שלה על הרצפה והיא מעבירה משקל מיד ליד ומשחקת ומפעילה מרכזי פעילות וצעצועים. עד גיל 6 חודשים שהיינו בארץ רופאת המשפחה וטיפת חלב לא חשבו שיש בעיה. אני הרגשתי אותה תמיד מתוחה באזור הידיים והכתפיים. אנחנו חוזרים לארץ אחרי החגים. כאן רופאת המשפחה אמרה לי שהיא לא צריכה פיזיוטרפיסטית שהיא עדיין גבולית. אבל אני לא רגועה . אני שמה לה מגבת מתחת לאגן מה שמכריח אותה לימוד על כפות הידיים האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב02/09/2007הי יונית
לאנשי מקצוע שונים יש ראייה אחרת ,ואני חייבת לציין שהסף שבו אנו רואים מתח שרירים נמוך מרופאים. מגבת מגולגלת היא טיפול קוסמטי לבעיה ולא תמיד מלמדת את השרירים את העבודה.
וכמו שציינתי בהתחלה, אנו מאמינים שכשיש עיכוב התפתחותי יש סיבה וכדאי לעזור כנ"ל לגבי "גבוליות".
אם תהיו מעוניינים נשמח לפגוש אתכם כשתהיו בארץ לאיבחון ותרגילים ולעוד שאלות פה, בפורום.
לילה טוב, דבי ועידן
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יונית לוי03/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)