מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור והליכה אצל תינוקת בת שנה ו-3חיים09/08/2009
שלום רב
אני ככל הנראה סתם עוד הורה מודאג ללא סיבה, אך בכל זאת שאלה לי למומחי הפורום
בתי התינוקות בת שנה ו-3 חודשים. טרם החלה לדבר (היא אומנם ממלמלת לעיתים הברות מוזרות כדרכם של תינוקות אך לא אומרת מילים - גם לא מילים בודדות כמו אמא,אבא בקבוק "אהו-אהו" וכו),
כמו כן מסרבת בתוקף למחוא כפיים ולהצביע על חפצים שונים (היא פשוט לוקחת אותם).
האם יש סיבה לדאגה או שצריך רק סבלנות והכל יסתדר?
תודה
אבא לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחיים
אורנה עטאר12/08/2009חיים שלום,
סליחה על התגובה המאוחרת.
לגבי הדיבור - ידוע כי התפתחות הדיבור יכולה להתאחר אצל חלק מהילדים ועדיין אין עם כך שום בעיה. אני לא יכולה לדעת אם זה המצב אצלכם. זה מצויין שהיא ממלמלת הברות. חשוב לדבר איתה כל הזמן ולחכות שהיא תחקה את הדיבור. אני כן מציעה שתתיעץ עם רופא הילדים או עם אחות טיפת חלב שלה במידה וזה מטריד אותך.
לגבי הצבעה ומחיאת כפיים - למעשה אלו מיומנויות שהייתי רוצה לראות שהיא כבר עושה אותם. האם לימדתם אותה למחוא כפיים? האם אתה רואה אישהוא קושי להביא את הידיים לקו האמצע (החזקת צעצועים בשתי ידיים וכו')? הסיבות לעיכוב בהצבעה ומחיאות כף יכולות להיות רבות ומבלי לדעת את ההיסטוריה ההתפתחותית שלה קשה לי לדעת מהי הסיבה. גם בנושא זה אני מציעה לראות איש מקצוע שיוכל לבחון אם זה תקין או לא.
ודרך אגב - תפקידנו כהורים להיות לחוצים ומודאגים - זה חלק מהג'וב...:-)
בברכה,
אורנה עטאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יעודד קצת
ניקול13/08/2009תשים לב להיתפתחות בכללי כי כול ילד עושה רק חלק מהדברים כי יש להם דברים שהם אוהבים יותר כי הם ראו ואהבו ויש פשוט ילדים שכשיותר מידי מנסים ללמד אותם לעשות משהוא הם פשוט לא רוצים תנסו ללמד בדרך של מישחק או משהוא כיפי או שפשוט זה יבוא לה לבד הילדה שלי עושה כפיים מגיל שיבעה חודשים כשהיא מבינה שמבקשים ממנה או רואה שמישהוא עושה אז היא גם למרות שליפעמים כשבאמת חשוב שהיא תעשה ביגלל בדיקה בטיפט חלב אז פשוט לא בא לה אני יוכולה רק ליקפוץ חחח לדעתי יותר חשוב אים הילדה זחלה זה יותר חשוב בהיתפתחות מאשר כפיים שבסוף היא תעשה בגן עם כול הילדים אים כול שאר ההיתפתחות תקינה אז לדעתי זה סתם לא מעניין אותה אים בכול זאת הלחץ לא עובר תיגשו לבדיקה אבל תיקחו בחשבון שליפעמים יש רופאים שילחיצו סתם או לא יבדקו את כול מצב ההיתפתחותי ואז יגיעו למסקנות שסתם יריצו אותכם מקווה שעזרתי ושהכול הייה בסדר וזה סתם לחץ
לכול מי שקורא אז הרופאים כול הכבוד להם ובדרך כלל צריכים אותם אבל יש דברים שהם או שטועים או שלא בודקים לעומק ומלחיצים הרבה הורים סתם למשן היקף ראש קטן גדול מידי הם עושים סיפור כשלרוב המיקרים זה פשוט תורשתי מישפחתי ועוד הרבה דברים כמו הליכה ודיבור וזחילה אצלנו במישפחה אף אחד לא זחל אים כן נדיר ומעט מאוד למרות שזה מאוד טוב מהרבה בחינות אבל זה משהוא מוזר אצלי במישפחה כולם פשוט יום אחד קמים בלול ויום אחד מנסים ללכת נופלים פעם פעמיים וזהוא אז לא להילחץ כול ילד והזמן שלו כול עוד יש איזשהיא היתפתחות אפילו אים זה לאט אז לרוב לא צריך להלחיץ לפעמים כול הניסיונות ליגרום לילדים לעשות משהוא לדעתי אים זה לא ממש הכרחי אז זה יותר פוגע סורי על האורך מי שמעוניין לישאול משהוא בכיף היצתרפתי לפורום היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)