מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 7 חודשיםענבל12/08/2009
שלום
בתי בת בכורה בת 7 חודשים
היא עדיין לא מתהפכת ואומרים לי שזה חלק התפתחותי חשוב
היא מושיטה ידיים לחפצים
ואני מושיבה אותה היא יושבת הכי הרבה 2 דקות
היא מפנה את הראש שהיא שוכבת על הבטן ממש כאילו היא בדרך להתהפך
אבל אז ישר מתאזנת בחזרה ולא מתהפת?
האם \ה ממש גרוע?
מה ניתן לעשות שתתהפך?
אני שמה לה צעצועים קצת רחוקים כדי לעודד אותה להתהפך אבל ללא תועלת
ולפעמים היא פשוט מתעצלת שהיא רואה שהצעצועים רחוקים היא פשוט בוכה ורוצה שאקרב לה אותם
מתי אני צריכה להתחיל לדאוג שמשהו לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב12/08/2009הי ענבל
אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל 6-7 חודשים ולכן ביתך אכן נמצאת בעיכוב קטן. אני לא מאמינה בתינוקות עצלנים אלא בתינוקות שלא יכולים. אי היכולת נובעת בד"כ מקושי פזיולוגי אותו כדאי לאבחן ולתרגל.
בנוסף מומלץ בחום לא להושיב תינוק שטרם למד לעשות זאת בעצמו ובטח תינוק שעדיין לא מתהפך. הדבר עלול לפגוע בהתפתחותו המוטורית ולגרום לדילוג על זחילה.
מכיוון שסיבת העיכוב לא ידועה לא ניתן לתת תרגילים. אני ממליצה לראות אם אין התהפתחות בזמן הקרוב ולשקול אבחון בו תלמדו מדוע לביתך קשה על ההתפהתכות וכיצד לתרגל איתה בבית.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)