שאלות על התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על התפתחות
    אמא
    17/08/2009

שלום, בתי המתוקה בת שנה. נולדה חודשיים לפני הזמן כך שגילה המתוקן הוא 10 חודשים.
    התפתחותה עד כה היתה "לפי הספר" בהתאם לגיל מתוקן- התהפכות גב לבטן בגיל 5 חודשים, בטן לגב בגיל 6 חודשים, זחילת גחון בגיל 7 חודשים, זחילה על 6 והתיישבות בגיל 8 חודשים, משיכה לעמידה והליכה עם חפצים מגיל 9 חודשים (הגילאים לפי גיל מתוקן). כיום היא נעמדת על כל דבר, גם על דברים נמוכים, משחררת כל פעם יד אחרת, יודעת להתיישב מצוין מעמידה וגם להתכופף לקחת צעצוע ולחזור לעמוד. בדרך כלל שהיא עומדת כפות הרגליים מופנות קצת החוצה, האם זה תקין? שאלה נוספת- אלו תרגילים אני יכולה לעשות כדי לקדם אותה לעמידה והליכה עצמאית?
    לגבי מוטוריקה עדינה- גם כאן הכל היה בזמן מבחינת הושטת ידיים וכו'. כיום היא מוחאת כפיים, עושה שלום, מקישה שני חפצים זה בזה.... יש לי שאלה לגבי אחיזת פינצטה. ביד שמאל יד לה כבר אחיזת ממש טובה של שתי אצבעות ישרות. ביד ימין היא משתמשת בשתי אצבעות אבל האצבע מקופלת ולא ישרה (אני מקווה שאפשר להבין אותי). מה שמוזר הוא שהיא דווקא משתמשת יותר בימין אבל האחיזה שלה הרבה יותר טובה בשמאל. כשאני שמה לה אוכל למשל בחתיכות ממש קטנות היא משתמשת הרבה יותר בימין אבל האחיזה שלה כפי שציינתי היא לא כמו שפינצטה אמורה להיות. קראתי את התרגילים שרשמתם פה על מדבקות, איסוף ניירות וכו' העניין הוא שהיא עושה את כל זה בלי בעיה, אוספת דברים ממש ממש קטנים אבל שוב באחיזה המעגלית הזו... מה לעשות? הבנתי שבגיל 10 חודשים כבר אמורה להיות אחיזת פינצטה טובה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על התפתחות

הוספת תגובה

• למה רק עליי דילגו????

אמא
    18/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה רק עליי דילגו????

אמא
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    18/08/2009

הי אמא
    וסליחה על שלא ענינו עד עכשיו..
    יש לי תשובה קצרה לשאלה ארוכה- הכל בסדר!
    אז כרגע ביד אחת יש לה אחיזה טובה יותר ובכל זאת ביד ה"חלשה"היא משתמשת יותר. לא כדאי ללכת לפי מה שכתוב תמיד ובטח לא כשמדובר בדקויות. התפתחותה הכללית של ביתך טובה ויפה וגם זה יגיע בבוא העת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-) וחוק מרפי...

אמא
    20/08/2009

כמובן שאחרי שכתבתי את ההודעה התחילה לתפוס פינצטה יפה גם ביד ימין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו