אצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבעות
    אפרת
    17/08/2009

בני בן 4 וחצי חודשים. כבר יותר מחודש לדעתי החל להתעסק עם ידיו ואצבעותיו. הוא כל הזמן מוצץ את כפות הידיים ובזמן האחרון ממש החל למצוץ אצבע לא רק לפני שנרדם אלא לפעמים גם סתם ככה. אני מודעת לכך שמציצת האצבעות וכפות הידיים הינו שלב התפתחותי חשוב, אך השאלה היא מתי זה כבר עובר למצב של הרגל בעיתי של מציצת אצבע שעלול להתקבע ומה ניתן לעשות בנידון. אצין כי הוא כמעט ולא מוכן למצוץ מוצץ מאז שנולד ועכשיו עוד יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    17/08/2009

הי אפרת
    הכנסת אצבעות וידיים לפה שלא למטרת מציצת אצבע היא טבעית ואף מהווה שלב התפתחותי. התינוק בגיל זה נמצא בשלב האוראלי של חייו והוא חש את העולם ונרגע דרך הפה. חשוב לא למנוע זאת מהתינוק.
    קשה לשים את האצבע על הנקודה שזה הופך להיות מציצת אצבע לצורך הירגעות ולדעתי גם אין צורך לשים על זה את האצבע. תינוק שמצא את דרכו העצמאית להרגעה ומוצץ את אצבעו, קטן הסיכוי להניעו מזה. אני באופן אישי בעד מציצת אצבע, יש משהו יפה והרמוני בתינוק שמוצא איך ומתי להרגיע את עצמו ואני לא מוצאת מקום למנוע גם את זה ממנו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו