התקפי זעם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם?
    מיטל
    19/08/2009

אראל בן חמישה חודשים , עד לפני שבוע היה ממש כשמו-מלאך. היה אוכל, ישן, צוחק המון ובוכה רק לעיתים רחוקות ורק עם סיבה ברורה

לאחרונה החלה תופעה חדשה ומעט שמדאיגה, לעכברון יש התקפי עצבים המתבטאים בצעקות עצבניות ולאחריהן בכי. הדבר לא קורה כל היום אלא

א בעיקר על רקע הרצון המתגבר לדחוף כל דבר לפה. כשנמצא בנדנדה/אוניברסיטה ומנסה למשוך אליו את אחת הבובות יותר נכון לעקור אותה על מנת לדחוף לפה ולא מצליח/כשמכניס לפה ולא ממש לטעמו או בנוחיות שציפה לה (לדעתי)..אז מגיעים העצבים.. (במקרה זה אני קושרת את התגובה לגירוי/כאב חניכיים)

ב אתמול היינו בסופר וכל ילד שעבר לידו זכה לצעקה מאיימת (היינו בשוק..)

על אף העובדה שיש לו חצי שורשים מרוקאים :) .אנחנו ממש לא צועקים /רבים ובטח שלא בסביבתו.. ברור שהוא עדיין קטן ויתכן וזה טבעי, ובכל זאת.. ידוע לי כי השנים הראשונות לחיים הן קריטיות לעיצוב אישיות עד כדי מצב בלתי הפיך..ולצורך הנחלת הרגלים נכונים אני קצת בדילמה כיצד לנהוג ? לרוב אני פשוט משחררת לו את הבובה/מנסה להסיח דעתו בדברים אחרים..יש עוד דרך לפיה עלי לנהוג? להתעלם? להגיב שונה? האם מדובר בהכנה לבאות או שאני היסטרית לשווא ?

תודה ענקית מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם?

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    19/08/2009

הי מיכל
    מכיוון שפורום זה לא עוסק בעיניינים התנהגותיים אוכל לתת לך רק תשובה חלקית.
    בגילו של בנך כבר מתחילים רצונות, תסכולים והבנה גדולה יותר של הסביבה ולכן התהגויות שכאלה הן נורמליות ומוכרות. אין הדבר אומר שזה יהיה המזג שלו כשיגדל ושכך תעוצב אישיותו.
    יחד עם זאת חשוב לדעת כיצד להגיב ובזה לא אוכל לעזור לך כי זה תלוי בתפיסה החינוכית שלכם ובדברים נוספים שמומחה לדבר ידע לענות עליהם טוב ממני. כדאי גם להתיעץ בפורום של מומחה לפסיכולוגיה התפתחותית או מומחה בהתנהגות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תלינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, זה מה שאעשה

מיטל
    19/08/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו