בן 9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9.5 חודשים
    מיכל
    20/08/2009

שלום,

בני בן 9.5 חודשים ויש לי 2 שאלות בנוגע להתפתחותו:

התפתחות מוטורית - בני זוחל על גחונו מזה כחודשיים ועתה הוא מנסה כל הזמן להגיע לעמידה על 6 ועל 4, אך עדיין אינו יושב. אם אני מושיבה אותו, הוא נשאר מעט ואז עובר לזחילה במקרה הטוב, או נפל על צידו במקרה הרע. אלו שרירים יש צורך לחזק לצורך ישיבה? אלו תרגילים ניתן לעשות איתו כדי לעודד ישיבה? אני מתלבטת האם ניתן כבר להושיבו בכסא אוכל או להמתין עד שישיבתו תתייצב?

התפתחות פסיכולוגית - לאחרונה בני מגלה חרדת נטישה, אך לגבי בלבד.... ברגע שאני עוזבת את החדר ולפעמים אפילו מתרחקת למרחק 3 מטר, הוא מתחיל לבכות. לפעמים אפילו השהייה בלול או על הרצפה לידי לא מספקת אותו, הוא פשוט רוצה שאני ארים אותו כל הזמן. אני צריכה לציין שעם אביו וקרובים אחרים הוא לא מתנהג כך. ניסיתי להתעלם מהבכי, אך זה רק הלך וגבר.
    אני ממש אובדת עיצות. אני מודעת לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה, אך איני יכולה עתה להתרחק ממנו בזמן ערות. הדבר מאד מגביל, מתיש ומתסכל.
    מדוע הוא מתנהג כך? ומדוע איתי בלבד? מה אוכל לעשות בנידון?

תודה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים

שירי קאשי
    21/08/2009

הי מיכל,
    נתחיל מכך לצורך הארוחות בהחלט ניתן להושיבו (בכסא מתאים). ילד בגילו לא צריך לאכול בשכיבה ויש חשיבות רבה לכך שיראה, יגע ויתנסה במרקמים שונים של אוכל. מעבר לכך לא מומלץ עדיין להושיבו למשל למשחק כיוון ששריריו עדיין אינם מוכנים לכך. ללא אבחון לא אוכל לדעת בדיוק מה הקושי שלו וממה נובע העיכוב ולכן אני ממליצה בכל מקרה לערוך אבחון ולהתאים תרגילים באופן אישי. בינתיים אפשר לשפר לו את שיווי המשקל (עבודה על שיווי משקל גם תורמת לחיזוק השרירים הרלוונטים). ניתן להושיבו עם רגליים סגורות על כדור פיזיו כשאת תומכת מאחור ואוחזת באגנו. תנסי להגיע למצב בו הוא לא נשען עליך ושיווי המשקל יגיע מהתנועתיות שהוא יפתח. כשהוא יושב יציב הניע את הכדור באיטיות רבה קדימה, אחורה ולצדדים על מנת לשפר את התנועתיות. באופן דומה ניתן להושיבו על הכתפיים (אפשר לתת לאבא לעשות תרגיל זה), להחזיק מעט מעל האגן ולעשות תנועות איטיות לכל הכיוונים.
    בנוסף כל תהליך של שינוי מיקום במרחב יכול לתרום (הנפות, שינויי תנוחות, נדנדה וכדומה)
    בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו