בן 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 חודשים
    מירי
    26/08/2009

שלום רב, בני בן 8 חודשים, מתהפך יפה לכל הכיוונים אך עדיין לא מתיישב לבד, האם זה מאוחר?
    הסביבה שלי כל הזמן מתלוננת שהוא עדיין מאחר בגלל שלא מתיישב.
    אני אמנם מושיבה אותו עלי אך זה לא מספיק זה לא מעודד אותו ואני רואה שראשו לא יציב מסתובב לצדדים. שכנה טובה שלי הציעה הליכון שלה אך זה לא מתאים לפי דעתי כיוון שהוא עוד לא יושב איך אוכל לתת לו כבר לרוץ עם הליכון ברגליים?
    שאלה שנייה שלי, לגבי תזונתו, אני עד עכשיו נותנת לו מטרנה כל 4 שעות והוא אוכל גם בלילה מטרנה, רק שבשבועיים האחרונים הוא מגלה עניין שרואה אותי ואת הבן הגדול אוכלים בשולחן, והוא כה קטן עדיין לא יושב לאכול, נתתי לו טעימות של מרק טחון עם עוף, מעט מאוד, גם גבינה לבנה וקצת דניאלה כמעדן, מעט פרי טחון כמו תפוח והוא מאוד אהב את המאכלים הללו, אינני יודעת איך לשלב בין המטרנה לכל המאכלים הללו כי אינני רוצה להפסיק לו לגמרי את המטרנה זה מאוד חשוב לי להמשיך איתה, גם את הבן הגדול גידלתי עם מטרנה עד גיל 3 וזה היה לו טוב.
    אשמח אם תכוונו אותי נכונה לגבי השאלות ששאלתי וסליחה על אורכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    26/08/2009

הי מירי
    בין התהפכויות לבין התישבות חסר שלב אחד מאוד חשוב והוא עמידה על 6 או זחילת 6. תינוק לא יוכל להתישב לבד לפני שעמד על 6, היטה את הטוסיק הצידה ולמד ככה לשבת. הושבה לפני הזמן איננה מומלצת מפני שהיא עלולה לעכב התישבות עמצאית והולכה בטח ובטח לא, לכן אני ממש לא ממליצה על שימוש בהליכונים.
    מה שחשוב כעת לתת עליו את הדעת הוא עניין העלייה על 6 והזחילה של בנך, שלב חשוב בהתפתחות ומתאים לגילו.
    בברכה

דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו