מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת ששדנה14/09/2009
שלום...
בני מתחיל לזחול שש, הוא דילג על זחילת גחון, עם הרגלים הוא מצליח להתקדם, מה שמפריע לו להתחיל לזחול זה הידיים,
שאלתי היא איך לעודד אותו להתקדם קדימה עם הידיים?
ד.א- אני שמה לו צעצוע ומנסה לגרות אותו בכל מיני גרויים קדימה, אבל כלום לא עוזר הוא רק מתקדם ברגליים מה שגורם לו ליפול אחרי שני צעדיים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי14/09/2009הי שירי,
כיוון שבנך דילג על זחילת הגחון סביר להניח כי ישנו קושי מסויים. הקושי הזה יכול להשפיע גם על התפתחות הזחילה על שש. ללא אבחון לא אוכל לכוון אותך לתרגילים מדוייקים לגבי נושא זה.
באופן כללי לגבי הזחילה על שש, לא ציינת מה גילו. אם הוא צעיר ואלו הם נסיונות הזחילה הראשונים שלו הרי שזה מצב תקין. לעומת זאת אם הוא כבר בוגר יותר וצורת הזחילה הזו נובעת מקושי הרי שיש צורלך לאבחן ולהתמקד יותר. בכל מקרה להלן מספר תרגילים כלליים ליכולים לעזור לו להתחזק ולהתארגן לגבי הזחילה:
1. להניח אותו על משטח שלא כל כך נעים לו. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלו ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימשוך אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לו מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילד יהיה יציב על הכדור ולא יפול. כשהוא יציב על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו להעביר משקל על שש.
6. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דנה14/09/2009היי שירי
תודה על תגובתך המפורטת, לדעתי התרגילים שנתת לי לא כל כך רלוונטים, אין לבני בעיה להתרומם על הידיים, הוא מתרומם מאוד יפה, וגם מתנדנד ומעביר משקל קדימה ואחורה
הבעיה היא להתקדם קדימה עם הידיים, אין לו בעיה להרים את בית החזה להיפך לדעתי יש לו אפילו זקיפות יתר,
לי ניראה בשל גילו הצעיר, אשמח אם תחווי את דעתך המקצועית, הוא רק בן 6 וחצי חודשים,
אני יודעת שזחילה על שש מתבצעת בסביבות גיל 9 חודשים, אני חשבתי שבגלל שהוא דילג על זחילת גחון, הוא מוכן לזחית שש
ד"א- הוא עושה סיבוב סביב ציר לשתי הכיוונים, אבל לא מוכן לזחול גחון, כמו שאמרתי הוא כבר ישר עולה על שש ומתנדנד
אפילו שאני משכיבה אותו לישון, במיטה הוא עולה על שש ומתנדנד קצת והולך לישון
מה דעתך בעיניין? אשמח לשמוע את תגובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דנה14/09/2009שכחתי לציין שהוא מתקדם יפה ברגלים שתי צעדים ונופל, בגלל שאין התקדמות ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיתי
דנה14/09/2009סליחה... טעיתי במשפט האחרון בגלל שאין התקדמות בידיים ולא ברגלים
סלחה על הבלבול, כל המצב הזה מתסכל אותי וגם את הילד, שכל הזמן בוכה בגלל שהוא לא מצליח להתקדם
המון תודה שירי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי15/09/2009הי שירי,
אכן זה גיל מעט מוקדם, אך ישנם תינוקות שמתחילים לזחול בגיל זה. בשל גילו הצעיר עדיין יש סיכוי שיזחל על הגחון. זה מאוד קשה להגיע לתוצאות ובמקרה זה אני ממליצה על עזרה של מדריכה מנוסה. בכל מקרה את יכולה לנסות לגרות אותו הרבה לסיבוב סביב ציר לשני הכיוונים על ידי משיכת צעצוע (אפשר לקשור חוט). כמו כן כאשר עולה על שש בכדי להגיע לצעצוע אז תנסי לקרב את הצעצוע עד מתחת לפניו כך שכדי להגיע אליו ירד חזרה לגחון, ואז מיד להרחיק שוב על מנת לנסות להביאו להתקדמות על הגחון. אני מקווה שההסבר ברור. מאוד קשה להסביר ללא הדגמה, אבל את מוזמנת לנסות ואני מקווה שתצליחי להגיע לתוצאות.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירי... הבנתי את ההסבר שלך
דנה15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)