גירויים לתינוק בן חודשיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירויים לתינוק בן חודשיים וחצי
    ליה
    17/09/2009

שלום,

בני בן חודשיים וחצי שמתי לב כי אינו מסוגל להעסיק את עצמו יותר מ-10 דקות רבע שעה גג.
    כלומר לאחר שהוא אוכל,אני מנסה לדבר איתו ,לחייך,אני מניחה אותו בעגלה עם מובייל תלוי,מוסיקה יש לו ספר תמונות-הגירויים קיימים, הוא מסתכל ולאחר 10 דקות ישר מתחיל לבכות האם הדבר תקין? האם בגיל זה לא מסוגל להעסיק את עצמו יותר מ-10 דקות?
    מה אני צריכה לעשות כדי להאריך את הזמן מבלי שיתחיל לקטר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לליה

אורנה עטאר
    17/09/2009

ליה שלום,
    בגיל הזה זה בסדר גמור הזמן שהוא מעסיק את עצמו.
    קודם כל אני ממליצה לך כל פעם לחשוף אותו לגירוי אחד ולא לכמה בכדי לא ליצור אצלו הצפה חושית שהיא גם יכולה להוביל לבכי.
    את יכולה לשנות את התנוחה שלו כמו להיות כמה דקות על הגב ואח"כ להעביר אותו לאחד הצדדים וכמובן כמובן לבטן.
    אני ממליצה לך לגוון את הפעילות איתו ע"י מתן סוגים שונים של מגע כמו מגע עדין, מגע עמוק - כל אלו יתרמו להתפתחותו החושית והמוטורית.
    את לא מציינת כאן שהוא חווה תנועה בסדר היום שלו וחשוב לי לציין כי מתן תנועה במרחב (כשהוא עלייך או במנשא) יתרום רבות להתפתחותו - את יכולה (אם בא לך) לרקוד איתו בבית ולהניע אותו במרחב בהתחלה קרוב לגוף וככל שיגדל את יכולה להרחיק אותו מהגוף. תנועה במרחב יש לה חשיבות מכרעת בהתפתחות מערכת שיווי המשקל שלו מה שיתרום רבות להתפחותו.

מקווה שקצת עזרתי,
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לליה

דבי גרוס דולב
    17/09/2009

הי ליה
    תחילה, תינוק בגיל זה אינו מעסיק את עצמו בכלל. הוא מגיב וער לגירויים אותם הוא מצליח לקלוט וזהו. לאחר זמן מסוים בעגלה, במזרון או מול צעצוע הוא שוב צריך ורוצה את החום האנושי ואת הקירבה לאמא, וזה נורמלי. נכון שיש תינוקות שנמצאים יותר זמן לבד ויש כאלה שלא אבל זמן השהייה לבד הולך וגדל עם הזמן. בנתיים המשיכי לנסות ולהניח אותו, רצוי כבר על מזרון פעילות עם ובלי אוניברסיטה וכשהוא זקוק לך, קחי אותו אלייך עד שילמד לאט לאט להיות בלעדייך ובגיל מתקדם יותר גם להעסיק את עצמו באמת.

בברכת שנה טובה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו