זחילה עם הראש?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה עם הראש?!
    אור*
    18/09/2009

היי,

בתי 4 וחצי חודשים, למדה להתהפך כבר לשני הכיוונים בצורה מושלמת.

לאחרונה החלה להרים טוסיק לכופף ברכיים להשען עליהם ולדחוף את עצמה עם הראש.

איזה סוג זחילה זה? זה נראה כמו ארבע אבל על הידיים היא לא מצליחה להשען הן שעונות על המרן והיא מתקדמת עם הברכיים ועם הראש קדימה.

האם זה בסדר? האם זה תקין? אני צריכה לעשות משהו?

יש לציין שהיא מתקדמת מאוד מאוד מהר ויפה אך נראה לי שזה לא ממש נוח לראש ככה, כאילו לגרור אותו בצורה כזו.

בין היתר, מהי זחילת גחון? אני פשוט לא יודעת.

אשמח למענה.

אציין כי בתי ילדה מתוקה פעילה (המון על משטח פעילות) שקטה ונינוחה (רק בעיות חניכיים יש כעת).

חג שמח לכל חברי הפורום.

וכמובן למדריכות הנפלאות שעושות עבודה נפלאה!

לך שירי - את מתוקה ואת עזרת לי המון!

אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה עם הראש?!

הוספת תגובה

• תגובה לאור,

אורנה עטאר
    19/09/2009

אור שלום,
    במידה והבנתי נכון והכוונה היא לזחילה על הבטן יש פה שיבוש מסויים שיש צורך להתייחס אליו בגילה של בתך.
    צריל לבדוק למה היא לא משמשת בידיים?
    האם בשכיבה על הבטן היא לא מרימה ראש עם הישענות על הידיים?
    האם נאמר משהו בטיפת חלב על חגורת הכתפיים שלה? על הטונוס שלה?

ייתכן ואלו ניסיונות הזחילה הראשונים שלה והיא עדיין לא מאורגנת על זחילה נכונה (כי היא צעירה מידי להתחלת זחילה) וייתכן שהסיבה לזחילה הזו דורשת בירור מעמיק יותר אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.

את יכולה לענות על שאלותיי וננסה להתקדם משם.
    בברכת שנה טובה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אורנה

אור*
    20/09/2009

אני אענה על שאלותייך :

בתי נמצאת המון על הבטן מרימה את הראש מאוד מאוד יפה מזיזה אותו לכל הכיוונים וכן משתמשת בידיה להשען, נשענת על האמות ולא על הכפות (לפעמים גם עליהם).

וכשהיא מתחילה לזחול אז הברכיים מתרוממות ביחד עם הטוסיק ואז היא מזיזה את עצמה דוחפת את עצמה עם הברכיים והזחילה נעשית עם הראש גם, כמובן שגם הידיים קצת זזות, כך היא גוררת את עצמה.

אולי בגלל שהיא צעירה אז זה ככה...

היא כן משתמשת על הידיים אוחזת צעצועים מכניסה ידיים לפה וכו'.

בטיפת חלב האחות בדקה אותה, היתה בדיקת התפתחות והכל היה בסדר.

אשמח למענה
    תודה.

אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנה עוד משהו

אור*
    20/09/2009

כשהיא זוחלת אז אני רואה שאין לה ממש כוח להרים את עצמה... רוצה להשתמש בכפות הידיים אך קשה לה עדיין.

ושוב הן כן זזות קדימה בעת שהיא דוחפת את עצמה, אבל היא לא ממש על ארבע - חצי על ארבע אם אפשר להגדיר נכון....

מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    21/09/2009

אור שלום
    אני אנסה לייחס את הזחילה הזו לגילה המוקדם של בתך ולכך שהיא עדיין קטנה מידי לזחול ולמרות הרצון והמוטיבציה השרירים עדיין לא מוכנים לזה וטוב שכך - כל שלב יגיע בזמנו.
    אני רוצה שתעקבי ותעדכני אותי עוד כחודש איך זה מתפתח.
    במקביל את יכולה כשהיא על הגחון ונשענת על המרפקים לעודד אותה לנוע סביב צירה - להציע לה גירוי כל פעם בצד אחר כך שתסתובב סיבוב שלם. סיבוב סביב ציר הינו שלב המכין לזחילת גחון.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורנה

אור*
    22/09/2009

אני גם חושבת שהיא עדיין צעירה מידי בכדי לזחול, למרות שהיא מנסה.
    היא מסתובבת סביב עצמה, אך אני צריכה באמת לגרות אותה בכדי שתעשה את זה.
    לפעמים אני שמה אותה וכשאני חוזרת אני רואה אותה בכיוון אחר לגמריי, היא זזה המון ופעילה.

אורנה שמתי לב גם בין היתר, שהיא על הבטן כמובן, ברגע שהיא מרימה את הטוסיק ואת הברכיים אז היא מייד מתהפכת לגב, מצאה לה טכניקה להתהפך בקלות... פשוט היד נכנסת פנימה באופן אוטומטי והיא מהתפכת בקלות.

תהליך זה בסדר?

היא ממש מתגלגלת מהבטן לגב ומהגב לבטן יפה מאוד.

אעדכן בהמשך.

תודה רבה
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    23/09/2009

הי אור,
    את מתארת פה התהפכות מהבטן לגב בלי להישען על הידיים למעשה. נכון? דרך האגן? אני הייתי רוצה לראות שהיא מתהפכת ע"י הנחת הראש הצידה ואז כל הגוף ממשיך בתנועה.

אם זה נכון, זה מתקשר למה שאת מתארת מקודם שהיא מנסה לזחול בלי להיעזר בידיים.
    אני רוצה שתעקבי ותראי אם זה ממשיך או זו תקופה חולפת בה היא מגלה את הגוף שלה ואת יכולותה. במידה ותראי איזו חולשה בפלג גוף עליון (שהיא לא נתמכת על הידיים על הבטן) זה מצריך טיפול פרטני אצל מדריכת תינוקות שתראה אותה ותתן לך התייחסות ממוקדת.

אם תרצי תרגילים להתהפכות דרך הראש ולא האגן - אני כאן.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנה בהמשך לדברייך

אור*
    24/09/2009

איה (שמה של בתי) היא מתהפכת מהבטן לגב כמו שצריך והיא גם נשענת על הידיים והיא מזיזה את כל גופה.

ברגע שהיא מתהפכת היא שעונה כמובן על הידיים, היא מעלה את הטוסיק וגם את אחד הברכיים ואז היא נעשית שכובה על הצד וכמובן שגם הראש ואז משם היא כבר על הגב, לא דרך האגן היא כן משתמשת בכפות ידיים ובידיה ומתהפכת ע"י הנחת הראש הצידה!

אני תיארתי מלכתחילה חצי זחילה שהיא מתקדמת עם ידייה ועם ברכייה אבל גם דוחפת עם הראש ומתקדמת לכל מטרה וזאת מפני שהיא לא יכולה לשאת עוד את משקל גופה בגלל היות נורא קטנה... אני לא רואה איזה בעייתיות עם זה...

אשמח לקבל תרגילים אורנה היא מאוד אוהבת תנועה.

ואני אמשיך לעדכן אותך.

גמר חתימה טובה לכולם

אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור שלום

אורנה עטאר
    24/09/2009

נראה כי ההתהפכות תקינה.
    גם הזחילה נראית לי כגישושים ראשונים של זחילה וזה בסדר גמור.
    לגבי תרגילים - נכון לעכשיו מאחר והיא תנועתית ונראה כי מתפתחת באופן תקין אני אשאיר לה לגלות את פלאי גופה לבדה ואת שם בכדי לכוון אותה.

תעדכני אותנו - נשמח.

בברכת גמר חתימה טובה
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעדכן תודה וחתימה טובה

אור*
    25/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו