מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 9 חדשיםדניאלה20/09/2009
ברצוני לדעת מה בן 9 חדשים אמור לדעת ולהבין מבחינה שפתית:
כמו כן בני ידע למחוא כפיים והפסיק עכשיו אני מנסה להחזיר אותו לזה ולא כל כך הולך לי...זה נורמלי?
כמו כן איך לעודד אותו להבין דברים כמו:איפה אור? אני חוזרת על זה הרבה ועוד לא נראה לי שהוא תופס,
ומתי הוא אמור להתחיל להצביע על חפץ שהוא מעוניין בו כשהוא רוצה אותי הוא מושיט לעברי ידיים,אבל מתי אמור ממש להצביע?
מתי צריךלהביא את מה שאני מבקשת ממנו(למשל :תביא את הדובי?)
ואיך ללמד אותו לבוא אלי מתי שאני מבקשת ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דניאלה20/09/2009כמו כן מתי הוא אמור להתחיל לנסות לעמוד ללא תמיכה,
הוא כבר עומד בלול ובעזרת חפצים אבל מתי אמור לעזוב ולעמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/09/2009הי דניאלה,
עמידה ללא תמיכה יכולה להתחיל בגיל זה אך זה גם יכול לקרות בגיל שנה ואפילו מעט אחרי. יש תינוקות שמתנסים בכך זמן ממושך ואילו אחרים מתחילים ממש לקראת שלב ההליכה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים
שירי קאשי22/09/2009הי דניאלה,
תינוק בגיל זה מתחיל כבר להבין דברים, אך לא רק ההבנה חשובה אלא גם הרצון. לא תמיד מתחשק לו לעשות את מה שאנו כל כך רוצים שיעשה. לכן חשוב להסתכל על סך ההתפתחות ולא על תנועת יד אחת כזו או אחרת. עכשיו באופן יותר פרקטי, לרוב בין גיל 9-12 חודשים מתפתחות מחוות הידיים למיניהן. ישנם תינוקות שעושים זאת הרבה יותר מוקדם אך עד גיל שנה אנו לא מתייחסים לכך כבעיה. כמו כל דבר שלומדים דרושה חזרה על דברים ואימון לכן הדרך ללמדו היא לחזור על הדברים, להדגים לו את התגובה הרצויה. חלק גדול מהלימוד בגיל זה הוא על ידי חיקוי ולכן לאחר שאת שואלת איפה אור הצביעי ותאמרי הנה אור וכדומה. ייתכן כי בהתחלה רק יסיט את מבטו לעבר גורם האור ולא ישתמש בהצבעה. הבאת דברים היא מסובכת יותר כיוון שפה יש הבנה של פעולה יותר מורכבת אבל גם זה יבוא. בכל מקרה עד גיל שנה לא מדובר בבעיה וגם אחרי אנו מסתכלים על מכלול הדברים שהתינוק עושה ומבין (ומה לעשות, לא את כולם מעניין האור). חשוב לראות שבסך הכל נעשות פעולות ויש התחלה של הבנה של השפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)