זחילה והתהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה והתהפכות
    רחל
    22/09/2009

בני בן 5.5 חודשים, מתהפך לא טוב. לפני כחודש הוא התהפך מהבטן לגב דרך צד שמאל ע"י דחיפת רגל נגדית ויד ימין מלמעלה לכן הוא כל פעם דופק את הראש.ואלא מהבטן לגב הוא מתהפך כשבועיים חופשי דרך צד ימין שלו בלבד באופן תקין.הוא אוהב לשכב על הבטן לפרקי זמן ארוכים ובחודש האחרון הוא נשען בעיקר על פרקי הידיים ולא על המרפקים,הוא מרים ממש גבוה את החזה ובשבועיים אחרונים התחיל להרים את עצמו על 4 באוויר ולפעמים להגיע למצב של 6.יש לציין שהוא כמעט ולא שוהה על משטח מוטה אלא כל הזמן על המזרון הפעילות ואני עושה אתו את כל התרגילים שיש באתר לשיפור שכיבה על הבטן, התהפכות ושיווי משקל. שמתי לב גם שכאשר הוא על הגחון הוא מעביר משקל חופשי רק לצד שמאל(כך שמרים באופן חופשי את היד ימין לחפצים) ואלא לא מעביר משקל לצד ימין בכלל רק כאשר אני עובדת אתו וזה גם לא בחופשיות.השאלה היא האם תרגילים על כדור פיזיו הם בגדר חובה במצב שלו או שאפשר בלעדיו?האם יש עוד תרגילים להעברת משקל ושיווי משקל חוץ ממה שיש באתר?האם זחילת גחון הכרחית להתפתחות או שאפשר לדלג עליה?איזה תרגילים ניתן לעשות ע"מ שיזחול על הגחון בצורה תקינה? תודה
    נ.ב עד עכשיו הוא התפתח באופן תקין ולא היה בין המקדימים בהתפתחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה והתהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לרחל

אורנה עטאר
    24/09/2009

רחל שלום,
    אני מאוד שמחה שאת מודעת להתפתחות בנך.
    תיארת כאן כמה וכמה דברים ואנסה להתייחס לכולם:
    1- לגבי העדפה של צד בשכיבה על הבטן - כנראה שקיימת איזו א-סימטריה שעכשיו נראית יותר לעין. ככל שתתרגלי איתו העברות משקל לצד השני את תראי שיפור.
    2 - כדור הוא כלי התפתחותי מצויין שיכול לעזור לך ולגוון את התרגילים שאת עושה איתו וישנם תרגילים רבים שתינוקות לא מאפשרים לעשות על מזרן וכן מסכימים על כדור ולכן אני ממליצה לך להשתמש בו - זוהי לא הוצאה גדולה ומאוד כדאית.
    3 - רבים התינוקות המדלגים על זחילת גחון, אך במידה ולתינוק יש את כל המרכיבים הדרושים לזחילת גחון הוא יממש אותה. זוהי זחילה בעלת איכויות גבוהות התורמת רבות להתפתחות התינוק בהמון אספקטים ורצוי לא לדלג עליה.
    4 - בכדי שיזחל גחון תקין הוא צריך שתהיה לו סימטריה בהעברות משקל, העברות משקל, דחיפה עם כפות רגליים, הישענות על המרפקים (אמרת שהוא קצת עובר לכפות הידיים), מערכת שיווי משקל בשלה מספיק, מוטיבציה, יכולת לבצע הצלבות, כפיפה צידית וכו'.

כמה שאלות -
    1 - לא הבנתי אם הוא מתהפך מהגב לבטן?
    2 - האם הוא מתהפך עכשיו מהבטן לגב לשני הצדדים בלי בעיה?
    3 - האם הוא מסכים לשכב על הצדדים?

בתרגילים שאתן לך אני רוצה בשלב הזה להתייחס להעברות משקל על הגחון כי זה השלב שהוא נמצא בו וכן אחרי שתעני לי אתייחס גם להתהפכויות וזהו גם הבסיס לזחילת גחון מאורגנת ולכן תרגילים אלו ישרתו אותו גם לזחילת גחון בשלב מאוחר יותר.
    - על הכדור על הגחון - אחזי אותו באזור האגן ביד אחת וביד השנייה שלך כל פעם הציעי לו גירוי ליד אחרת (מומלץ שימוש בבועת סבון). אפשר גם לעשות על מזרן ללא כדור. חשוב שתראי מתיחת היד כשהוא מושיט אותה קדימה.
    - על הכדור - ניעות לצדדים - לאט - בכדי לראות שהוא מאזן את עצמו עם התנועה לצדדים.
    - כשהוא שעון על המרפקים - את מאחוריו - איחזי אותו באזור הזרועות (כל יד שלך אוחזת זרוע) ותניעי אותו מצד לצד לאט (נד נד..) בכדי לעודד אותו להעביר משקל. תני לו מגע עמוק באזור האמות, כפות הידיים, המהום בשכמות בכדי להוריד מתח שרירי מיותר. הוסיפי טפיחות על הזרועות שיניעו אותו מצד לצד.

בהצלחה,
    תעדכני אותי
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אורנה

רחל
    29/09/2009

תודה רבה אורנה, הוא מתהפך מהגב לבטן חופשי דרך צד ימין שלו בלבד, כאשר אני עובדת איתו על ההתהפכויות הוא משלים את ההיפוך דרך צד שמאלי שלו ללא קושי אך לבד הוא מתהפך רק דרך צד ימין.
    בשבוע האחרון הוא כמעט וכבר לא שוכב על הבטן ממש מפני שהוא מקפיץ את הרגליים שלו (יחד) ואז נמצא בתנוחת צפרדע(מקווה שהבנת למה אני מתכוונת)והשענות על הידיים שלו היא על כפות ידיים בלבד. הוא התחיל גם לקפל רגל אחת פנימה לקראת ישיבה ועושה רוקינג.הוא נמצא המון על הצד הימין שלו(עובר בשינה מהגב לצד ימין וכך יושן).בנוסף אני מנסה לעבוד אתו גם על הסיבובי ציר ע"י גירוי של רעשן מהצד מאחוריו וזה לא כ"כ עובד, הוא לא מסתובב על הציר על הבטן אלא רק כאשר הוא מתרומם על ה6 וכך מסתובב בסיבובים קטנים ממש.אני יכולה לראות בוודאות שיש לו קושי עם תנועתיות של הגוף והעברת משקל.השאלה היא כמו שציינת שככל הנראה כדור הוא זה שיעזור לו ותרגילים הנ"ל במצב שלו?
    האם זה לא מוקדם ההתרוממות שלו על 6 ורוקינג?הוא לא תינוק שהתפתח מהר עד כה.
    תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקתם עלי. אודה על תגובה מקרב לב

אביטל
    29/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו