מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנה-לא אוהב על הבטןהילי24/09/2009
היי,
בני בן חצי שנה ואף פעם לא אהב להיות על הבטן.
עד גיל כמעט 4 חודשים "ויתרתי" לו. לא היה הרבה על הבטן (אני יודעת..טעות)
מגיל 4 חודשים שמתי אותו יחסית הרבה על הבטן עד שהתחיל להתרגל( היה בוכה הרבה אבל לאט לאט קיבל יותר ויותר, אפילו כמה פעמים נירדם באמצע היום וישן על הבטן..)
לפני כשבוע התחיל להתהפך מהבטן לגב, והתחיל לעשות את זה כשיטה! כל פעם שאני שמה אותו על הבטן מתהפך לגב!
אני לא יודעת מה לעשות כדי לגרום לו לרצות או לאהוב על הבטן.. גם שאני מנסה לשחק איתו הוא אחרי כמה שניות מתהפך חזרה לגב ואם אני מנסה למנוע ממנו ע"י משחק וכו'.. מתעצבן, ובכוח דוחף כצמו לגב.. אני מפחדת שההתפתחות שלו תעט בגלל זה.. יש משהו מומלץ שאפשר לעשות ?
וכן, מנסה לקום לישיבה מהבטן, כמו כפיפות בטן.. אני יודעת שזה לא הכי תקין.. (הגיע למצב שבטיולון שאני שמה אותו במצב שכיבה (175) מתעצבן ומנסה לקום כל הזמן ככה..
אשמח לשמוע תגובות ועצות,
המון תודה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב24/09/2009הי הילה
תחילה חשוב לדעת שהסירוב לשכב על הבטן בא בד"כ מקושי פיזי ולא מחוסר רצון. בגיל זה כבר אמורה להיות שכיבה מאוד נינוחה על הבטן, לאור כל הנ"ל יתכן שלבנך יש קושי מתמשך לא מטופל שגורם לאי שכיבה על הבטן וכן להתרוממות דרך שרירי הבטן לישיבה. קושי זה בד"כ הוא מתח יתר בבית החזה ובגב שתוצאתו היא שני הדברים שציינתי. מכיוון שמדובר בבסיס חשוב בהתפתחות אני ממליצה לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן באופן ספציפי את הקושי ותלמד תרגילים להתגבר עליהם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)