מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהעמית29/09/2009
שלום רב, ביתי בת שנה ושמונה ועדיין לא הולכת באופן עצמאי.
כבר מגיל שנה היא הולכת בעזרת רהיטים, עוברת מחפץ לחפץ, עולה על סולמות בגן שעשועים מטפסת על כל מה שרק אפשר. אבל עדיין לא הולכת לבד.
ביום חמישי האחרון היינו במרכז "צעד ראשון" לאבחון התפתוחתי ומאבחנת אמרה שהיא חושבת שזה בעיה בשיווי המשקל.
היא אמרה לנו ללכת איתה הרבה על הכתפיים ולזוז איתה מצד לצד וקדימה אחורה. עוד היא אמרה לנו שלא לנעול לה נעליים בשום אופן והגננת של הילדה אמרה לנו לשים לה נעליים ואז הרגל שלה תיהיה יותר יציבה. בבית היא נעמדת לפעמים ללא תמיכה אז נראה לי שהיא פשוט מפחדת וזה לא בעיית שיווי משקל.
אם יש עוד ראיונות לעידוד ההליכה אשמח.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי30/09/2009הי עמית,
שלב ההליכה מתפתח בהדרגה וכמובן שגם עניין הבטחון קשור לכך. יש תינוקות שבאויים עם יותר בטחון ותעוזה ואילו אחרים פחות. יחד עם זאת גם לקושי בשיווי משקל יש השפעה על התפתחות הבטחון בהליכה. כלתינוק יש קושי בשיווי משקל הרי שנוצר באופן טבעי פחד לנסות, לעזוב ולהתמודד. הטיפול בקושי בשיווי משקל יתרום גם להתפתחות הבטחון העצמי שלה. כיוון שלא הייתי נוכחת באבחון אני לא יכולה לומר שינה סיבה אחרת. אני מניחה שהמדריכה אבחנה במקצועיות והתרגילים שנתנה לכם בהחלט מתאימים.
גם לגבי הנעליים, ההמלצה שקיבלתם נכונה. בשלב התחלתי של ההליכה, התינוק משתמש בכל כף הרגל (כולל אצבעות) בכדי לעזור לו לחוש ולאחוז את הקרקע. ברגע שהרגל נכנסת לנעל, הרי שיכולת זו מופרת ולתינוק קשה יותר לפתח את היציבות הדרושה להליכה. כמו כן תתפתח הליכה פחות איכותית בה כף הרגל משתתפת באופן גלובלי וללא שימוש בחלקיה השונים. מומלץ לא לשים נעליים לפחות עד שההליכה נהיית הליכה טובה ויציבה (בדרך כלל לפחות חודש מרגע ההליכה העצמאית ולעיתים אפילו מספר חודשים). הסבירו לגננת שזו ההמלצה שקיבלתם מאיש מקצוע ואני בטוחה שהיא תשתף אתכם פעולה בכך.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)