זחילת ארנבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת ארנבת
    הדס
    30/09/2009

שלום רב,
    ביתי בת 11 חודשים, מתיישבת עצמאית מזה חודשיים וזוחלת גחון. לפני כשבוע החלה לזחול סופסוף על 6 אך בצורה מאוד מצחיקה. היא מתקדמת ממש מהר, על הברכיים אבל לא בעמידת 6 זקופה אלא כמעין ארנבת/צפרדע כשרגליה בפיסוק די רחב והיא מושכת את עצמה. זו לא נראית לי זחילה תקינה. האם יש צורך בהתערבות מקצועית או להמתין עד שתרכוש טוב יותר את המיומנות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת ארנבת

הוספת תגובה

• תגובה להדס

אורנה עטאר
    30/09/2009

הדס שלום,
    אני לא בדיוק הבנתי איך היא זוחלת?
    האם משתמשת בידים או מקפיצה את עצמה על הטוסיק? רוב המשקל הוא לכיוון הטוסיק?
    איך היא זחלה גחון? בצורה מאורגנת?
    מאחר ואת גם מתארת גם פיסוק רחב ובנוסף מאחר והיא בת 11 חודשים - אני כן הייתי ממליצה שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותה, איך היא זוחלת בדיוק ותקבלו תרגילים לשיפור הזחילה.

חשוב שתדעי שתינוק בוחר לזחול בצורה שנוח לו ואם היא לא בוחרת לזחול על 6 באופן תקין זה אומר שיש לה איזשהוא קושי (יש לכך סיבות רבות שקשה לעלות עליהן כאן בפורום) ולכן היא בוחרת במקום שפחות קשה לה בו וזו הזחילה הזו.

לזחילה על 6 יש חשיבות מכרעת בהתפתחות תינוקות ואני לא הייתי מוותרת על שיפור הזחילה לפני שהיא נעמדת והולכת.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו