מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידה עצמאיתאמא אוהבת30/09/2009
שלום, בתי בת 13 וחצי חודשים, אך נולדה חודשיים לפני הזמן ולכן בת 11 וחצי חודשים מתוקן. התפתחות עד היום תקינה לפי גיל מתוקן. היא זוחלת כבר מספר חודשים על 6, מטפסת על הספה/מיטה ויודעת גם להסתובב ולרדת עם הרגליים למטה, מטפסת על מגלשות בקלילות (לאחרונה התחילה אף לעשות את זה על 4 במקום על 6), כמובן מתיישבת (ממזמן)-יודעת לשבת בכל מיני צורות, בקיצור ילדה מאוד פעלתנית. היא גם מאוד תקשורתית- אומרת כבר די הרבה מילים, עושה כפיים, ביי ביי, שולחת נשיקה באוויר ועוד...
יש לי שתי שאלות-
1. לגבי העמידה. היא התחילה להיעמד די מזמן, לפני 3-4 חודשים. בהתחלה היתה נשענת יותר על הצד הפנימי של כף הרגל, היום פחות. היא גם לפחות חודשיים הולכת מסביב לחפצים. היום כבר ממש טסה מסביב לשולחן, עוברת מהספה לשולחן (כלומר מסתובבת בעמידה 180 מעלות), יכולה לעמוד שנותנים לה רק יד אחת (גם כשנעמדת בדרך כלל מסתפקת באחיזה של יד אחת במשהו), הולכת כשמוליכים אותה אבל אני לא עושה את זה כמעט, יודעת להתיישב מעמידה לאט ובשליטה וגם להתכופף להרים משהו ולחזור לעמוד... אבל... עדיין לא עומדת לבד אפילו שניה! כשאני משחררת את היד שלי היא מייד מתיישבת. אני מרגישה שכף הרגל שלה לא מספיק יציבה על הרצפה. מה עושים? האם יש תרגילים שיעזרו לה?
2. כפי שאמרתי היא מאוד תקשורתית ויודעת להגיד הרבה מילים כמו אבא, אמא, אור, הבהב (כלב), מים, בובה ועוד... יש לה גם הרבה מחוות ידיים, אבל עדיין לא מצביעה. האם זה תקין בגילה? האמת שלא עבדתי איתה על זה כי לא ברור לי ממש איך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
אמא אוהבת01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה
שירי קאשי01/10/2009הי אמא אוהבת,
באופן כללי ממה שאת מתארת התפתחות בתך תואמת את גילה המתוקן. לגבי העמידה קשה לי לקבוע מרחוק מה הקושי שלה, ממה נובעת העמידה הלא יציבה והאם בכלל מדובר בקושי או שמה זו חלק מהתפתחות תקינה של הליכה. בתחילת הדרך רוב התינוקות אינם עומדים על כל כף הרגל באופן יציב, אך כיוון שעושה זאת כבר הרבה זמן אכן ייתכן ומדובר בקושי מסויים. קושי זה, אם קיים, מביא לקושי בשיווי משקל ולכן גם משפיע על הבטחון ומכאן יכולה לבוא הסיבה בגללה אינה עוזבת שתי ידיים ומנסה לעמוד עצמאית. אני ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים. לצערי לא ניתן במצב זה להתאים תרגילים בהתכתבות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)