בוכה באמבטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה באמבטיה
    איילת
    03/10/2009

שלום לצוות המסור

ילדתי עוד מעט בת שלושה חודשים והיא בוכה (די בהיסטריה) באמבטיה מזה שלושה שבועות. אחרי ברור מעמיק שזה לא נובע מכאב, או מים חמים מידי או קרים מידי, או חדר קר או חם מידי, הגעתי למסקנה שהדבר נובע מחוסר בטחון על הדפני מאחר וזה התחיל ביום שהוצאתי אותו כדי לנקות אותו ומאז שהחזרתי אותו למקומו הוא מעט נע ונד.
    ניסיתי משחקים עם ברווז, עד כמה שהיא מסוגלת לקלוט כמובן, וניסיתי לרחוץ אותה באמבטיה אחרת בו יש "דפני" מובנה. אני לא מצליחה להקנות לה את תחושת הבטחון שאבדה לה.
    אני עוטפת אותה בחיתול מאז שנולדה וזה לא ממש עוזר.
    חשבתי לנסות עם הבטיה אבל היא בוודאי יותר זזה ונעה ואני חוששת שבשלב הזה זה ילחיץ אותה יותר.
    כשהבכי מתגבר אני מתכופפת לחבק אותה כשהיא במים ואז היא משתתקת ונתפסת עליי חזק כמו קופיף. בקיצור, היא מפחדת וכואב לי הלב..

מה אתן מציעות לעשות על מנת להקנות לה שוב בטחון?

תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה באמבטיה

הוספת תגובה

• אמבטיה

שירי קאשי
    04/10/2009

הי איילת,
    רוב התינוקות עוברים תקופה של חרדה מסויימת מהאמבטיה. לרוב זה עובר וכשם שהיתה תקופה של פחד ישנה גם תקופה של הנאה שלא רוצים לצאת. בינתיים את יכולה לנסות להחזיק אותה על ידך באמבטיה במקום בדפני. מחזיקים עם יד תחת הגב ואחיזה בירך כך שהאחיזה יציבה ובטוחה (יוכלו להראות לך גם בטיפת חלב). אם אינך מרגישה בטחון להחזיקה כך אני ממליצה מאוד לעשות אמבטיה יחד איתה כך שהיא תוכל להתרגל שוב למים כשהיא שוכבת עליך. בצורה כזו שנעים לה והיא חשה בטחון, לשחק מעט במים ולהחזיר את ההרגשה הנעימה לפני שמחזירים אותה שוב לאמבטיה שלה.
    כמו כן ניתן להפריח בועות סבון (הרבה תינוקות מתרגשים מכך מאוד).
    כיוון שכל תינוק יגיב אחרת לכל סיטואציה, אני מזמינה גם אמהות נוספות שיש להן עיצות או טיפים שהצליחו להן להציע גם.
    בכל מקרה בכל דרך שתנסי, הכי חשוב הוא שאת תשדרי לה בטחון, דברי אליה בטון בטוח ועשי את כל הפעולות עם ידיים יציבות שמקנות לה תחושת בטחון.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקניית תחושת ביטחון באמבטיה

ענת
    04/10/2009

כמה טיפים:
    1. כשאת מכניסה אותה למים הקפידי לתת לה זמן להתרגל לרעיון שהיא נכנסת למים- הכניסי לאט לאט קודם כל את כפות רגליה, אחכ ישבן ורק אחכ השכיבי על הגב. הם מאבדים תחושת שיווי משקל כשמכניסים את כל הגוף בבת אחת ולכן נהיים חסרי בטחון...
    2. במשך כל שהותה במים תני לה לאחוז באצבעך. אם מישהו יכול לעזור לך- עדיף שתוכל לאחוז אצבע בכל יד. גם זה מקנה תחושת ביטחון.
    3. הניחי עליה מגבת קטנה בזמן שהיא במים והרטיבי אותה כל הזמן במי האמבטיה כדי לשמור על טמפרטורה אחידה בכל חלקי הגוף.
    4. לפני שאת מכניסה אותה דאגי שכל מה שאת צריכה נמצא בהישג ידייך כדי שלא תצטרכי לעזוב אותה לשניה. אני אף מוהלת את מי האמבטיה במעט סבון כדי שאוכל להיות לגמרי פנויה אל בני בלי לדאוג לשטוף אותו עם סבון.
    5. דברי אליה- לפני הכניסה למים ספרי לה שהיא הולכת להכנס למים וכמה זה נעים וכיף. אימרי לה שאת יודעת שכרגע זה נראה לה מפחיד אך יבוא יום שהיא לא תרצה לצאת. במשך כל אחד מהתהליכים אימרי לה בדיוק מה את עושה-"אני מורידה לך את הטיטול, אני מכניסה אותך למים, נכון נעים לך?" המשיכי לדבר אליה ולצחוק אליה ולעשות לה פרצופים שהיא אוהבת במשך כל השהות במים על מנת למשוך את תשומת ליבה.
    והכי חשוב- היי הכי נינוחה שאת יכולה, אל תרחצי אותה כשאת לחוצה או עצבנית או עצובה. הם מרגישים את זה מאוד! בני בן חודשיים ומאוד אוהב את האמבטיה מחייך בה המון אך פעם אחת הייתי עצובה והתחלתי לבכות תוך כדי. הוא הסתכל עלי 2 שניות ומיד התחיל לבכות גם הוא ולא הצלחתי להרגיע אותו במים. גם במשך שאר הערב הוא היה לא רגוע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות והעצות

איילת
    04/10/2009

היום חלה פריצת דרך... יש לה ברווז אמבטיה צהוב שהיא מאוד אוהבת ובימים האחרונים חיזקתי את "קשר" ביניהם. היום עטפתי אותה במגבת ולא בחיתול, הכנסתי אותה לאט לא ועשיתי שום פעולת ניקוי למעט משחק שלה עם הברווז. זה הסיח את דעתה וכשהתחלתי ממש לרחוץ אותה הסברתי לה מה אני עושה ועשיתי תנועות מאוד עדינות ופרצופים שמחים ושרתי לה שירים. אם היו לי עוד שתי ידיים גם הייתי הייתי מפריחה לה בועות סבון ומראה לה בובה שהיא אוהבת. :-)

מקווה שמחר יהיה כך שוב.

שוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד שמחה

ענת
    05/10/2009

שהצלחתי לעזור ולו במעט...
    למען הסדר הטוב עלי לציין שהעיצות נלקחו מתוך ספרה של טרייסי הוג "הלוחשת לתינוקות". אני מאוד ממליצה לעיין לי הוא עזר מאוד...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו