בת 8.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8.5 חודשים
    אסטר אליאב
    04/10/2009

שלום!
    ביתי בת 8.5 חודשים מתהפכת כבר מגיל 4 חודשים ומסתובבת על צירה.
    מה שמדאיג אותי הוא שהיא עדיין לא התחילה לזחול בכלל, מראה אומנם קצת סימנים של דחיפות עם הרגליים אבל שום דבר חוץ מזה. היא מרימה יפה את בית החזה וכאשר רוצה להגיע למשהו היא מותחת את היד עד אשר היא מגיעה.
    מה שכן כאשר מושיבים אותה היא יציבה.

השאלה שלי היא האם היא כבר לא אמורה להתחיל לזחול מבחינה התפתחותית.?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאסטר אליאב

אורנה עטאר
    04/10/2009

שלום רב,
    רוב התינוקות מתחילים לזחול גחון בין 6-9 חודשים וזחילת שש בין 8-10 חודשים. אני כן הייתי רוצה לראות שיש לה כבר חלק מהמרכיבים הדרושים לזחילה.
    אני מבינה שאתם מושיבים אותה. מאיזה גיל? ייתכן מאוד שההושבה מעכבת את הזחילה אצלה. אני לא ממליצה להושיב תינוק עד שהוא מגיע להתיישבות בכוחות עצמו מאחר והושבה בגיל מוקדם עלולה לגרום לנזק לעמוד השדרה ולארגון ביומכני לא תקין ובנוסף מאחר ותינוקות נהנים מהתנוחה החדשה הם מתעכבים במימוש שלבי התפתחות חשובים כמו זחילה.
    אני ממליצה לשים אותה כמה שיותר על הבטן ולהרחיק ממנה צעצועים כך שהושטת יד היא עדיין לא תצליח להגיע.
    מאחר ואני לא רואה אותה קשה לי לתאר כאן את כל הסיבות שיכולות להוביל לעיכוב בזחילה ולתת תרגילים לכל סיבה. אני כן ממליצה למדריכת התפתחות תינוקות תראה אותה בכדי שתאבחן את הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת ותתן לכם כלים מדוייקים בכדי לעבוד איתה על השלבים הבאים.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה

אורנה עטאר
    04/10/2009

חשוב לי שתביני כי יש סיבות רבות לעיכובים בזחילה כמו טונוס שרירים, גמישות יתר, זקיפת יתר, מערכת שיווי משקל לא בשלה וכו' וככל שתזהי את זה יותר מהר כך תוכלי לסייע לבתך לממש את שלבי ההתפתחות הבאים ללא עיכוב ובצורה איכותית.

בברכה,

אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו