בלי ידיים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלי ידיים...
    נועה
    05/10/2009

שלום,
    בני היקר בן ארבעת החודשים נמצא הרבה על הבטן, אולם -

1. הוא בסך הכל משחק יפה עם חפצים כשהוא על הבטן, אבל הרבה פעמים הוא עושה פתאום "בלי ידיים" וכשהוא נשען על החזה, הידיים באוויר והרגליים מתנופפות. לא ברור אם מתוסכל או לא כי לאחרונה מקשקש בלי סוף ולא למדתי עוד להבדיל...

2. בעגלה הוא יכול להיות על הבטן עם ראש מורם כמעט שעה-שעתיים בלי הפסקה, אבל הוא מאוד נוטה להיות עם יד ימין ישרה ויד שמאל על האמה. גם בבית לעתים הוא נשען על אמות הידיים בפיסוק רחב, אבל לא תמיד.
    א. מדוע בעגלה הוא מחזיק כל כך הרבה זמן ובבית פחות?
    ב. מה לעשות עם העובדה שלא נשען על אמות הידיים בעגלה? אני מתקנת אותו או שאני מקדמת את רגל שמאל קדימה ואז נשען על אמת ימין, אבל זו מלחמה אינסופית...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלי ידיים...

הוספת תגובה

• על הבטן

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אלונה,
    נתחיל מכך שתנוחת האוירון (השענות על החזה ללא תמיכת הידיים) היא תנוחה חשובה. הבעיה היא אם התינוק נמצא בתנוחה זו רוב הזמן, זה לרוב מעיד על זקיפות יתר. אצלכם לא נראה לי כי זו הבעיה כיוון שאת מתארת גם מצב בו הוא נמצא זמן ממושך עלהמרפקים. בעגלה הוא יכול להשאר כך זמן ממושך יותר גם בגלל שיש יותר עניין אך בעיקר בגלל התנועה של העגלה שתורמת בהורדת מתח מהשרירים. בכדי ללמדו להשען על שני המרפקים אני ממליצה להשכיבו על הבטן על כדור פיזיו כשאת רוכנת מעליו ומחזיקה אותו במרפקים כך שהוא נשען עליהם. בתנוחה זו הניע את הכדור באיטיות מצד לצד על מנת ללמדו להעביר משקל כל פעם ליד אחרת ולהשען על מרפק אחר.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו