שינה על הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הידיים
    אמאלה
    05/10/2009

שלום,

בני בן 5 חודשים.
    התפתחות תקינה.
    בלילה ישן סביר במיטתו (נרדם רק על הידיים עם מוצץ)
    מתעורר לינוק פעם/פעמיים במהלך הלילה.

ביום יש בעיה - נראה שהוא עייף ונרדם די מהר (רק על הידיים שוב).
    אך ברגע שמניחים אותו במיטה לרוב מתעורר. וממשיך להראות עייף, אך כבר בלתי אפשרי להרדים אותו (גם על הידיים).
    על הידיים הוא ממשיך לישון גם שעתיים שלוש - ואז נראה יותר רגוע בשאר היום.
    אין לי בעיה שיישן על הידיים של המטפלת (וגם לה לא :-))
    השאלה אם הדבר יכול לגרום נזק לשינה בעתיד.

יש לציין שבנסיעה במכונית הוא ישן טוב.
    בעגלה לעומת זאת לא נרדם ולא ממש ישן גם בטיול ממושך.

בנוסף אם יש עצות לשיפור המצב - אשמח לשמוע.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הידיים

הוספת תגובה

• יש פורום שינה של BeOK

נועה
    05/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הידיים

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אמאלה,
    אני מצטרפת להצלצה של אלונה להפנות את השאלה גם בפורום שינה. בכל מקרה מנקודת הראות שלי אין נזק בשינה על הידיים פרט לכך שנוצר הרגל שככל שהילד גדל יותר קשה להפטר ממנו. על הידיים הוא כנראה מרגיש מוגן יותר ותחושת בטחון זו תורמת לשינה טובה ועמוקה יותר. במהלך היום (תחת השגחה) ניתן להעבירו לישון על הבטן. בשינה על הבטן לרוב ישנים טוב יותר כיוון שהגוף מעוגל וסגור כמו על הידיים. אם את בוחרת בדרך זו העבירי אותו בתנועה מהירה ובטוחה לשכיבה על הבטן והמשיכי מיד בתפיחות בתחתית הטוסיק לכיוון הראש כך שהתנועה שנוצרת עוברת לאורך כל הגוף. תנועה זו תעזור לו לעבור חזרה לשינה עמוקה. אפשרות נוספת היא להעבירו לשינה על הגב בתוך פוף גדול. יש להשקיע היטב את הפוף באזור בית החזה על מנת ליצור תנוחת בו בוא מעורסל.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו