מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה?איילת06/10/2009
יש לי שתי בנות בנות 3 חודשים.
אחת מהן, כששוכבת על הבטן, מתקדמת מאוד מהר. זה ממש נראה כאילו היא זוחלת על הגחון.
היא יכולה להגיע מקצה אחד של מזרון הפעילות לקצה השני תוך 2-3 דקות.
היא עושה את זה כבר למעלה מחודש.
בנוסף היא גם "נוהמת" תוך כדי - משמיעה קולות אינדיאניים כאלה (לכן חשבתי שאולי זו זחילה אינדיאנית:))
חוץ מזה, היא גם מתהפכת מהבטן לגב מאז גיל 7 שבועות.
הייתכן שזו אכן זחילה? זה ממש ממש מוקדם ואני לא מבינה לאן יש למהר...
מה גם שלא נראה שהיא רוצה להגיע לאיזה שהוא מקום, היא פשוט רוצה לנוע.
דווקא כשיש מולה חפץ שהיא רוצה להגיע אליו - היא לא מתקדמת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי07/10/2009הי איילת,
אכן זה מוקדם מאוד בשביל זחילה רצונית. בתך מתקדמת כך באופן אקראי כשהיא מתנסה בתנועות שונות המביאות להתקדמותה. אצל רוב התינוקות שישינים על הבטן ניתן לראות תופעה זו ממש מגיל 0 כשהם עושים זאת מתוך שינה. תנועתיות זו תורמת להתפתחות הזחילה הרצונית ובקרוב גם תוכל לכוון את התקדמותה וגם לזחול לעבר צעצוע שהיא חושקת בו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך אם אפשר
איילת08/10/2009תודה רבה על התשובה.
העניין הוא שאם אני שמה אותה על הבטן בד"כ תוך 2-3 דקות היא כבר מתחילה עם הדחיפות האלו.
אני צריכה לעשות משהו כדי להשקיט אותה קצת או לתת לה את הדרך שלה? זה בסדר שהיא כל הזמן בתנועה? (התחלתי להניח אותה על הגב לפרקי זמן ארוכים יותר כי היא נהנית וגם כדי שהיא לא תהיה במאבק כל הזמן - ככה זה נראה לי... מאבק.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי11/10/2009הי איילת,
חשוב לתינוק גם להיות בפעילות אבל גם לדעת להיות נינוח יותר. את יכולה לנסות ולשים לפניה צעצוע גדול וכבד כך שתוכל לשחק אך יקשה עליה להתקדם. כמו כן בזמן השכיבה על הבטן את יכולה לתפוח במהירות על אזור השכמות, הגב והרגליים על מנת להוריד מתחים מאזורים אלו. כמו כן באופן כללי מומלץ להרבות בעיסוי של כל הגוף. העיסוי יתרום להפחתת המתח השרירי ולנינוחות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)