זחילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה?
    איילת
    06/10/2009

יש לי שתי בנות בנות 3 חודשים.
    אחת מהן, כששוכבת על הבטן, מתקדמת מאוד מהר. זה ממש נראה כאילו היא זוחלת על הגחון.
    היא יכולה להגיע מקצה אחד של מזרון הפעילות לקצה השני תוך 2-3 דקות.
    היא עושה את זה כבר למעלה מחודש.
    בנוסף היא גם "נוהמת" תוך כדי - משמיעה קולות אינדיאניים כאלה (לכן חשבתי שאולי זו זחילה אינדיאנית:))
    חוץ מזה, היא גם מתהפכת מהבטן לגב מאז גיל 7 שבועות.
    הייתכן שזו אכן זחילה? זה ממש ממש מוקדם ואני לא מבינה לאן יש למהר...
    מה גם שלא נראה שהיא רוצה להגיע לאיזה שהוא מקום, היא פשוט רוצה לנוע.
    דווקא כשיש מולה חפץ שהיא רוצה להגיע אליו - היא לא מתקדמת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה?

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי איילת,
    אכן זה מוקדם מאוד בשביל זחילה רצונית. בתך מתקדמת כך באופן אקראי כשהיא מתנסה בתנועות שונות המביאות להתקדמותה. אצל רוב התינוקות שישינים על הבטן ניתן לראות תופעה זו ממש מגיל 0 כשהם עושים זאת מתוך שינה. תנועתיות זו תורמת להתפתחות הזחילה הרצונית ובקרוב גם תוכל לכוון את התקדמותה וגם לזחול לעבר צעצוע שהיא חושקת בו.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - המשך אם אפשר

איילת
    08/10/2009

תודה רבה על התשובה.
    העניין הוא שאם אני שמה אותה על הבטן בד"כ תוך 2-3 דקות היא כבר מתחילה עם הדחיפות האלו.
    אני צריכה לעשות משהו כדי להשקיט אותה קצת או לתת לה את הדרך שלה? זה בסדר שהיא כל הזמן בתנועה? (התחלתי להניח אותה על הגב לפרקי זמן ארוכים יותר כי היא נהנית וגם כדי שהיא לא תהיה במאבק כל הזמן - ככה זה נראה לי... מאבק.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    11/10/2009

הי איילת,
    חשוב לתינוק גם להיות בפעילות אבל גם לדעת להיות נינוח יותר. את יכולה לנסות ולשים לפניה צעצוע גדול וכבד כך שתוכל לשחק אך יקשה עליה להתקדם. כמו כן בזמן השכיבה על הבטן את יכולה לתפוח במהירות על אזור השכמות, הגב והרגליים על מנת להוריד מתחים מאזורים אלו. כמו כן באופן כללי מומלץ להרבות בעיסוי של כל הגוף. העיסוי יתרום להפחתת המתח השרירי ולנינוחות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו