התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    שרונה
    08/10/2009

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים ושבוע, ואינו מתהפך..

נמצא זמן רב על הבטן אבל מתעייף די מהר (אני הופכת ומחזירה) , וגם ידיו רחוקות יחסית מהגוף בפיסוק.

אני מכנסת אותו כדי להרגיל את הגוף לתנוחה הזו, ויש שיפור קל.

יש לציין שיש לו "טונוס שרירים גבוה אך בתחום הנורמל".

לא מראה סימני התהפכות..

מתי לדאוג? אני קוראת בפורום על תינוקות שבגילו כבר התהפכו :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    08/10/2009

הי נועה
    טווח הגילאים של ההתפכויות נע בין 4-6 חודשים, כך שבנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי ויש לו עוד זמן רב לממש זאת.
    אבל..
    העובדה שיש לו טונוס שרירים גבוה מחייב התיחסות ותרגול ביתי על מנת שלא יגרם עיכוב בהתפתחות ועל מנת שההתפתחות תתרחש ממקום נעים ונינוח ולא ממקום של מאמץ. על אף שהוגדר כבעל טונוס גבוה בתחום הנורמה, עדיין מדובר בסוג של קושי שדורש התחיסות.
    הקושי כבר בא לידי ביטוי בשכיבה על הבטן, "בריחת" הידיים לצדדים נגרמת בשל אותו מתח בגב המקשה על ריכוך הכתפיים והבאת הידיים אל קו האמצע.
    כדי להקל על הבאת הידיים לאמצע כדאי בנתיים לתרגל הרבה שכיבה על הצד אבל המלצתי הראשונה היא לקבל אבחון ממדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן לכם תרגילים מועילים וידידותיים על מנת לתמוך בהתפתחות המוטורית של בנך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה אצלי מדריכה

נועה
    09/10/2009

היא אמרה שאני אהיה מעליו ואכנס אותו ובנוסף ארים לו צעצוע כד שירים את הראש

וגם לתרגל הבאת רגל נגדית מעל הרגל כדי לתרגל רוטציה והפרדת חלקים

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנועה

דבי גרוס דולב
    09/10/2009

הי נועה
    לדעתי יש ,תחילה, לתרגל תרגילים להרפיית הגוף ולהורדת הטונוס ולאחר מכן לתרגל התהפכויות והאת ידיים לקו האמצע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו