מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 8.5. חודשיםאורה10/10/2009
שלום,
תינוקת שלי בת 8.5. חודשים, זוחלת טוב כבר חודשיים בערך.לאחרונה התחילה להיעמד ליד הרהיטים ואף מנסה לעשות כמה צעדים, גם עושה כמה צעדים בקושי כשמחזיקים לה ידיים. השאלה היא- האם זה לא מוקדם מדי לעודד אותה ללכת, אם לא- אז איזה תרגילים אפשר להציע לה (שלא תשתעמם לעמוד:))) וכמה זמן יכול לעבור עד שתתחיל ללכת- כלומר כמה זמן מינימום נדרש לחיזוק ברגלים, שיווי משקל וכו'... ??
נ.ב. ברור לי שאין פורמולות וכל חד בקצב שלו, אבל מה הממוצע?
תודה
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורה
דבי גרוס דולב10/10/2009הי אורה
האם ביתך גם מתיישבת בחופשיות? אם כן הרי שתהליך ההתפתחות תקין ומהיר מהמצופה לגילה.
מצד אחד זה מעט מוקדם מידי להתחלת הליכה ומצד שני זהו הקצב האישי שלה, אותו אין צורך לעצור אבל גם אין צורך להאיץ ואפילו חשוב לא להאיץ. לכן אני ממליצה לא להוליך אותה ולא לנסות להאיץ את הליכתה. ההתפתחות המוטורית בנויה משלבים אותם חשוב לממש ולמצות טוב ולאורך זמן ולכן גם אין שיעמום בתהליך זה.
אינני יכולה להגיד כמה זמן יקח עד שהיא תתחיל ללכת והאמת היא שזה גם לא כ"כ חשוב. חשוב שתמצה היטב את הזחילה ותתחיל ללכת כשיגיע זמנה וכשגופה יהיה מוכן לכך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)