תינוקת בת 8.5. חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 8.5. חודשים
    אורה
    10/10/2009

שלום,
    תינוקת שלי בת 8.5. חודשים, זוחלת טוב כבר חודשיים בערך.לאחרונה התחילה להיעמד ליד הרהיטים ואף מנסה לעשות כמה צעדים, גם עושה כמה צעדים בקושי כשמחזיקים לה ידיים. השאלה היא- האם זה לא מוקדם מדי לעודד אותה ללכת, אם לא- אז איזה תרגילים אפשר להציע לה (שלא תשתעמם לעמוד:))) וכמה זמן יכול לעבור עד שתתחיל ללכת- כלומר כמה זמן מינימום נדרש לחיזוק ברגלים, שיווי משקל וכו'... ??
    נ.ב. ברור לי שאין פורמולות וכל חד בקצב שלו, אבל מה הממוצע?
    תודה
    אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8.5. חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורה

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי אורה
    האם ביתך גם מתיישבת בחופשיות? אם כן הרי שתהליך ההתפתחות תקין ומהיר מהמצופה לגילה.
    מצד אחד זה מעט מוקדם מידי להתחלת הליכה ומצד שני זהו הקצב האישי שלה, אותו אין צורך לעצור אבל גם אין צורך להאיץ ואפילו חשוב לא להאיץ. לכן אני ממליצה לא להוליך אותה ולא לנסות להאיץ את הליכתה. ההתפתחות המוטורית בנויה משלבים אותם חשוב לממש ולמצות טוב ולאורך זמן ולכן גם אין שיעמום בתהליך זה.
    אינני יכולה להגיד כמה זמן יקח עד שהיא תתחיל ללכת והאמת היא שזה גם לא כ"כ חשוב. חשוב שתמצה היטב את הזחילה ותתחיל ללכת כשיגיע זמנה וכשגופה יהיה מוכן לכך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו