מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבנות מסויימת...אור*11/10/2009
בתי 5 חודשים ושבוע.
היא מתפתחת מאוד יפה.
לאחרונה כל הצעצועים (נשכנים למיניהם, קוביית תחושות מנגנת ועוד...) שאני מגישה לה מעצבנים אותה - מתעסקת ממש זמן קצרצר ואז מתעצבנת (אפילו צעצועים קלים ביותר היא מכניסה לפה ומגרדת).
היא מייד מכניסה לפה מגרדת את החניכיים בזה ואז פתאום בוכה ומתעצבנת.
אני מוצאת את עצמי משאירה אותה על המשטח (עם מוצץ לפעמיים) ללא כל צעצוע כי זה פשוט מכאיב לה או מגרה לה את החנייכים.
ואז היא מתעסקת עם הידיים שלה - מכניסה לפה או לועסת את אצבעותיה, או שמתעסקת עם כפות הרגליים...
זו תופעה שכיחה? או שמשהו לא בסדר?
איך אני אמורה לבדוק את זה ?
אני הרי רוצה שתגלה עניין בצעצועים.
תודה ויום נעים לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בחניכיים
שירי קאשי11/10/2009הי אור,
ייתכן מאוד והיא מתחילה לפתח רגישות בחניכיים לקראת בקיעת השיניים (אך לא מחייב). גם גילו של הגוף שלה (ידיים ורגליים) הוא סוג של משחק ושלב חשוב בהתפתחות. את יכולה לתת לה משחקים גדולים יותר שלא תוכל להכניס לפה, כמו למשל חיות קופצות או מרכז פעילות שאמנם מיועדים לגיל גדול יותר אך היא תוכל להנות מהם בהתאם לרמתה. בנוסף את יכולה לתת לה את הצעצועים הרגילים שלדעתך מפריעים לה, בזמן שאת לידה ולהשגיח וכן להחליף צעצוע כשהיא מואסת בו או שהוא מתחיל "לעצבן" אותה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)