איך מרגילים לישון על הבטן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מרגילים לישון על הבטן?
    מיכל
    11/10/2009

התינוקת שלי בת 4 חודשים בדיוק. לפני שלושה ימים למדה להתהפך מהגב לבטן ומאז היא לא מפסיקה.
    ברגע שמניחים אותה על הגב היא מייד מתהפכת לבטן.
    הבעיה היא במיטה כשהולכת לישון: האי אף פעם לא ישנה על הבטן ולא יודעת איך לעשות זאת. כשהיא על הבטן היא לא יודעת פשוט להניח את הראש על המשטח ולנוח.
    וכשמשכיבים אותה במיטה על הגב (תמיד עד עכשיו ישנה על הגב) היא מייד מתהפכת לבטן ומרימה את הראש, למרות שהיא מאוד עייפה והיתה כבר בדרך להירדם...
    ואני חיכיתי שתלמד להתהפך כי בהוראות של משרד הבריאות לשינה על הגב הבנתי שזה תקף עד שיודעים להתהפך לבד, ואני רואה שתינוקות שישנים על הבטן ישנים טוב יותר ומתעוררים פחות. אז אמרו לי שכשהיא תלמד להתהפך היא כבר תתהפך לבד מתוך שינה אל הבטן ותמשיך לישון. אבל כאמור... היא מייד מרימה את הראש.
    בקיצור איך ללמד אותה להניח את הראש ולישון על הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    12/10/2009

מיכל שלום,
    ההרגל לישון על הבטן יכול להילמד.
    מאחר והיא שהתה המון מזמנה על הגב כנראה שנוצר מתח בבית החזה שלא מאפשר לה היום להניח ראש כשהיא על הבטן ולהרפות.
    אני יכולה להמליץ לך על כמה תרגילים אך חשוב שתעשי אותם מספר פעמים ביום:
    1. להשכיב אותה על הגב ולתת לה מגע עמוק בבית החזה שכולל טפיחות ולחיצות למעלה ולמטה שממש מעסות את בית החזה. בייחוד לפני השינה.
    2.על הגב - הרמת רגליים למעלה עד איפה שניתן כמה פעמים.
    3. אם היא מאפשרת לך לערסל אותה - אז ניתן לערסל אותה כמה שניתן - זה מוריד מתח מזוקפי הגב שגם אינו מאפשר לה להוריד את הראש. הערסול מאריך את הזוקפים ומרפה את איזור בית החזה ולכן מומלץ. ניתן לערסל אותה על הידיים, בפוף, במנשא.
    4. לשים אותה על כדור פיזיו על הגב ולתת לה תנועה קדימה ואחורה.

תעדכני אותי אם עזר.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להסביר את 2- הרמת רגליים?

מיכל
    13/10/2009

לא הבנתי את תרגיל 2- הרמת רגליים
    ותודה רבה על התרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל

אורנה עטאר
    13/10/2009

בהרמת הרגליים המטרה היא לעגל את הגב בכדי להאריך את זוקפי הגב. הארכה של זוקפי הגב הם אלו שיאפשרו לה גם להניח ראש על הבטן.
    כשהיא על הגב את מרימה לה את הרגליים לכיוון בית החזה/הפנים וחזרה מספר פעמים.

תעדכני אותי אם עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו