התפתחות תינוקת בת 3.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת בת 3.5 חודשים
    אמא נורא מודא
    15/10/2009

שלום רב
    בתי בת 3.5 חודשים מוגדרת כיום כסובלת מהיפרטוניה ונוירו-התפתחותית.
    ההיריון היה תקין,2 סקירות היו תקינות,לא סבלתי מסוכרת או עודף מי שפיר.
    לידה בשבוע 38,משקל לידה 4225 ק"ג,היקף ראש 36.7,משקל שיחרור 3885 ק"ג.
    בגיל 3 שבועות אושפזה בגלל אי שקט ניכר,הקאות.שלשולים וירידה במשקל(בגיל שבועיים שקלה 3620 ק"ג), במשך האישפוז התברר שיש לה דלקת בדרכי השתן וטופלה בצפורל אך אחרי שיחרור נעשה בדיקת ציסטוגרפיה ,סונר כליות שיצאו תקינים.
    בגיל חודש הופנתה למעקב בהתפתחות הילד עקב טונוס מוגבר ואי שקט הומלץ על פיזיוטרפיה(שעוד לא התחלנו התורים רחוקים וזה מרגיז) ובירורים נוספים של: סונר מח,בדיקת שמיעה,בדיקת ראייה שיצאו תקינים (בגיל חודשיים וחצי).בדיקות דם,TSH תקינים.
    לפני שבועיים הבחנתי שהיא יושנת יותר מהרגיל(הייתה מגיעה ל 17 שעות רצופות בלי לקום לאכול למרות ניסיון שלי בהאכלה ובמקלחת אך ללא תועלת נרדמה אפילו במקלחת) וכשהיא ערה ממעיטה בלאכול וכל הזמן באי שקט פנינו למיון ושוחררנו הביתה עם תשובות ב.דם תקינים אחרי יומיים שוב פניתי למיון מאותה הסיבה אושפזה למשך יממה ושוחררה כי במקרה אכלה טוב שם אז שיחררו אותנו.
    פניתי לרופא וביקשתי שתפנה אותי בשניידר שאולי שם יטפלו בה ויבדקו באמת מה מציק לה.
    בבדיקה אמרו שייתכן ויש לה רפלוקס בקיבה כי יש לה הרבה פליטות והיא לפעמים נחנקת אז שלחו אותנו לבדיקת בריום. ובנוסף לכל מזה כמה ימים שיש לה נשירה רצינית בשיער עשו לה בדיקת אבץ טרם אין תשובה.
    מצטערת על האורך אבל רציתי לתת תמונת מצב ברורה
    התינוקת שלי שוקלת היום אחרי עליות מועטות וירידות קטנות 5.555 ק"ג
    האמת שאני לא מרגישה שהיא מתנהגת מוזר (יש לי עוד 2 ילדים) היא מתנהגת כמו כל ילד רגיל מחייכת,צוחקת עם קול מוציאה קולות אומנם לא מעניין אותה משחקים אבל היא משחקת 2 דק' באוניברסיטה ונמאס לה מהר מדי מושיטה ידיים לעברה וגם רגליים לא תופסת צעצוע ביד כנראה בגלל הטונוס שרוב הזמן הידיים שלה סגורות בל היום ואתמול היא ניסתה להאכיל את עצמה ותפסה את הבקבוק ביד אחת שזה סימן טוב...
    אני נורא מודאגת לגביה ןלגבי ההתפתחות שלה מה זה הנויורו-התפתחותית והיפרטוניה?
    האם יש טיפול ואיך? איך גם אני יכולה לעזור ? האם המצב שלה מדאיג כל כך??? האמת שאני מבלה בבתי חולים ובקופות חולים יותר מאשר בבית אני נורא מפחדת שזה יהיה משהו בשכל חס וחלילה אין לי מושג לא רוצה לחשוב על זה בככל.
    נא תשובתכם וייעוץ בהקדם אשמח לקבל תשובה ברורה גם למייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא נורא מודרגת

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי אמא יקרה
    אני מבינה מאוד את דאגותייך, קשה מאוד להיות במצב לא ברור ואני מקווה שהדברים יסתדרו ויתבהרו במהרה.
    אתחיל בזה שאומר שפורום זה איננו רפואי ולכן לא אוכל להביע את דעתי המקצועית בנושאים כגון הבדיקות שבוצעו, שעות הישנה הארוכות ,הנושא הנאורולוגי ונשירת השיער.
    אני כן יכולה להגיב בנושא המוטורי התפתחותי, היפרטוניה היא מצב של טונוס שרירים מוגבר,
    השרירים נמצאים במתח מאוד גבוה, הגוף איננו רפוי ותנועתי במידה הדרושה והדבר מקשה על התנועה, ההתפתחות ואף על הנינוחות הכללית.
    במקרים רבים של היפרטוניה מדובר רק בקושי בשרירים ובמקרים בודדים זה קשור לתופעות פזיולוגיות אחרות.
    להיפרטוניה פרופר כמובן שיש תרגול מומלץ ע"י סוגים שונים של מגע ותנועתיות מפרקים.
    אני ממליצה להמשיך את הבדיקות שהומלצו ע"י הרופאים ובמקביל לשקול אבחון ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן אבחון מוטורי ותלמד אותכם תרגילים לתרגל עם ביתכם על מנת להוריד את טונוס השרירים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו