שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    שירי
    19/10/2009

שלום רב
    ביתי כמעט בת 4 חודשים (עוד שבוע) מתפתחת יפה ובאחוזון ה-95 . מהרגע שנולדה תמיד ניסיתי להרגיל אותה לשכיבה על הבטן עם הג'מבורי המיוחד עם הכרית וגם עם תמיכת הידיים שלה מתחת לבית החזה. היא מרימה את הראש יפה ומסתכלת מצד לצד ולמעלה לכיוון התקרה כבר מגיל חודשיים וחצי ואולי פחות. כל פעם זה פחות מ-5 דקות ולכן אני נוהגת לעשות לה שכיבה על הבטן כמה פעמים ביום. מזה כשבועיים היא מסרבת לנסות לשכב על הבטן וצורחת . אני מעבירה אותה לצד והיא מקשה את הגב ועושה קשת חזקה ומתעצבנת ולא מוכנה לשמוע על הבטן ונשארת על הצד. אני בכל זאת מביאה אותה למצב בטן ניראה שהיא מנסה אבל כאשר היא בשכיבה על הבטן היא לא מסיטה את הלחי לכיוון הרצפה ונשארת תקועה עם הראש כלפי מטה, אני לא מנסה להזיז לה אותו כמובן אז אני שמה לה צעצועים ומשמיעה לה רעשים לכיוונים השונים בכדי שתסובב את הראש, נראה שבגלל שהראש תקוע היא מתעצבנת יותר ניסיתי את השיטות עם שכיבה על הגב והרמת האגן וטפיחות על בית החזה שמתי לה צעצועים לכיוון שיעניינו אותה, ועברתי על כל האתרים לשיטות לשכיבה נוחה על הבטן ולא עזר....יש עיצה? יש לציין שהיא ילדה נוחה מאוד ולא בכיינית בכלל. המון תודה. סליחה שיצא ארוך.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    19/10/2009

שירי שלום
    את מתארת כאן קושי גדול לשכב על הבטן בגלל חוסר נוחות בתנוחה הזו.
    אני שמחה שאת מודעת לחשיבות לשכב על הבטן.
    נראה לי שלא היית צריכה להשתמש בעזרים לשכיבה על הבטן אלא פשוט לשים אותה על הבטן מגיל קטן ולגרום לה להתנסות לבדה בהתנגדות לכוח הכובד.
    מאחר והשכיבה על הבטן היא רק לזמנים מאוד קצרים כמו שתיארת נוצר אצלה כנראה מתח שרירי רב בבית החזה ואיזו הקשתה בגב בגלל קיצור זוקפי הגב שלא מאפשרים לה היום לשכב בנינוחות על הבטן.
    אני מבינה שניסית את התרגילים והם לא עזרו.
    התרגילים האלו מאוד עוזרים, אך לפעמים יש צורך לראות איך בדיוק עושים אותם על בתך ולתרגל ליד מדריכת התפתחות בכדי שאח"כ תתרגלי נכון בבית.
    במידה ואת רוצה שוב את התרגילים אני יכולה לכתוב לך אותם, אך מאחר והיא בת 4 חודשים ונכון יהיה אם נעבוד איתה כמה שיותר מהר על שכיבה טובה על הבטן בכדי שהתפתחותה לא תתעכב והיא תתהפך, תזחל וכו' בזמן הכרונולוגי המתאים אני ממליצה לגשת לשיעור או שניים אצל מדירכה להתפתחות תינוקות, שם יראו לך בדיוק מה לעשות ויאבחנו בדיוק את הסיבה לקושי שלה.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחת בטן

שירי
    20/10/2009

תודה רבה לך על תגובתך המהירה והאדיבה
    אשמח לקבל תרגיל או שניים לשיפור השכיבה על הבטן.
    נ.ב-היום אחרי שענית לי, פעם ראשונה ללא עזרה בכלל הילדה התהפכה לבד לבד מהבטן לגב ללא כל עזרים אני עמדתי כמטר וחצי ממנה. זה לא שהיא לא שוכבת על הבטן כי במהלך יממה אני אפילו לא סופרת כמה פעמים אני מניחה אותה על הבטן פשוט רק לאחרונה יש סירוב גדול. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן

אורנה עטאר
    27/10/2009

שיפור שכיבה על הבטן (מטרתו להוריד מתח מבית החזה ולאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן):
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

תעדכני אותי אם עזר.
    בברכה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו