מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות לגיל שנהחופית19/10/2009
שלום רב,
ביתי בת 11.5 חודשים, נמצאת איתי בבית.
רציתי לדעת (ניסיתי להבין מהפורום איפה היא עומדת אבל אני לא בטוחה...) מה דעתכן על מצבה ההתפתחותי:
מבחינה רגשית ושיכלית נראה לי שהכל בסדר, ממלמלת הרבה, מצביעה על חיות רבות שמכירה כששואלים אותה, מחקה חיות מסויימות, מביעה את עצמה ויודעת מה רוצה, אוהבת ספרים ומשתתפת בקריאה, בודקת גבולות, מתעניינת בכל דבר ואוהבת חברה.
מבחינה מוטורית היא זוחלת על 6, נעמדת בעזרת רהיטים ומטיילת לאורכם (לא הרבה), ניסתה כבר את עצמה בלעמוד בלי ידיים לשניה וחצי (ניסתה כמה פעמים בודדות ותו לא) - נראה כי אין התקדמות לקראת הליכה של ממש (חוץ מכשאני מוליכה אותה), מעבירה דפים בספר, אוכלת יפה עם תפיסת צבת טובה, יודעת ללחוץ במדויק על לחצנים, מוציאה חישוקים מעמוד אך לא מחזירה בחזרה, לא מתעניינת בלעשות מגדלים מקוביות (למרות שכבר ראיתי אותה שמה קוביה על קוביה - פעמיים), על פאזל אין בכלל מה לדבר - לא מעוניינת לשים חלקים במקום אלא יותר מעניין אותה לשפשף עם זה את החניכיים.
מה דעתכן על כל הנ"ל? אני פשוט לא ממש יודעת למה להשוות ואיך להתפתחות שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחופית
אורנה עטאר19/10/2009חופית שלום,
נראה כי התפתחות בתך תקינה.
אני הייתי נמנעת מלהוליך אותה. את לא רוצה לעודד הליכה לא עצמאית. תני לה לבסס בדרכה שלה את מערכת שיווי המשקל שלה כך שיגיע יום שהיא תוכל לעזוב רהיט וללכת.
היא עדיין לא קרובה בכלל לעיכוב התפתחותי בתחום ההליכה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)