זחילת שש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת שש
    גלי
    20/10/2009

בני בן 8 חודשים זוחל זחילת שש כשבוע, יש לו טונוס מוגבר
    ישנן שתי בעיות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהן
    1. שהזחילה שלו היא על ידי נפילות ככה הוא מתקדם, הוא מושיט יד ימין ונופל או שמתקדם עם שני הידיים ונופל, מה אפשר לעשות בכדי שיזחל יד ימין ואח"כ שמאל, כמו שזחילת שש אמורה להיות?

2. הוא עדיין עושה את תנועת "האוירון", ברגע שאני שמה אותו על הריצפה על הבטן, הוא כמה דקות עושה את תנועת "האוירון" ואז מתחיל לזחול, אני חייבת לציין שהוא זוחל למרחקים מאוד קצרים,
    כמה צעדים ונעצר, מה ניתן לעשות בכדי שיפסיק עם תנועת האוירון?
    אודה על תגובתכם.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת שש

הוספת תגובה

• תגובה ענת

דבי גרוס דולב
    20/10/2009

הי ענת
    לפי תפיסת השיטה בה אנו עובדות יש תחילה לטפל בשורש הבעיה ולא בסימפטום. כל הדברים שציינת הם פועל יוצא של הטונוס המוגבר ואין טעם לטפל בהם לפני שדואגים להוריד את טונוס השרירים מעט ובכך להקל על התנועה.
    אופן ההתקדמות שלו נובע מחוסר תנועתיות המגבילה את התנועה, תנוחת האווירון גם היא נובעת מאותה סיבה ושתי התופעות יחד, מקורן במתח השרירים.
    המלצתי החמה היא לקבל אבחון ספציפי, לעבוד על הטונוס ומתוך זה ללמד את בנך כיצד לנוע באופן חופשי יותר ומתוך תנועה קלה יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה הנ"ל היא לגלי

דבי גרוס דולב
    20/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו