שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    רויטל
    20/10/2009

בני בן חמישה חודשים. הוא מתקשה לשכב על הבטן יותר משתיים שלוש דקות. בהתחלה הוא מרים יפה ראש אך מהר מתייאש ובוכה עד שלבסוף אינו מנסה יותר ופשוט מניח את הראש על המזרן כאשר כולו מזיע ומתנשף. כששמתי לו צעצועים מסביב זה רק היקשה כיון שהינו נוהג להושיט ידיים לכל דבר וכך הוא מאבד את האחיזה במזרן.איך עוזרים לו? האם ההתהפכות המיוחלות היא קודם מהבטן לגב? מה פרק הזמן ביום שעליו לשכב על הבטן?

אם אפשר עוד שאלה- לכמות של 6 ארוחות ביום שמוספת להם קבוע כפית של דייסה כתוצאה מרפלוקס-מהי הכמות הנדרשת לאכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    21/10/2009

הי רויטל,
    נתחיל מכך שהפורום אינו עוסק בתזונה ולכן אני ממליצה שאלה זו להפנות לגורם מוסמך.
    לגבי ההתהפכות, אין כללים מה מגיע קודם. גם כיוון הבטן לגב וגם הגב לבטן יכולים להתפתח בכל זמן בין 4-6 חודשים. בגיל 5 חודשים אנו מצפים כבר לשכיבה נוחה יותר על הבטן שתאפשר התחלה של תרגול מרכיבים מוטורים אשר יובילו להתהפכות. ממה שכתבת לא ברור לי האם יש נסיונות כאלו (כמו הרמת אגן, העברת משקל מצד לצד וכדומה) אך לפי התאור הכללי נראה לי כי ישנו קושי בכך. אם אכן זה המצב הרי שכבר כן מדובר בעיכוב כיוון שללא התחלה של מרכיבים אלו הרי שההתהפכות לא תגיע עד גיל 6 חודשים. אני ממליצה החום על אבחון ושיעור בנושא על מנת לקדם את בנך.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו