מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפתחות שפה וחברותיותשלי21/10/2009
שלום !
בני בן שנה וארבעה חודשים
כרגע נמצא עם מטפלת בבית. המטפלת ואני מאוד מקפידות על סדר יום קבוע , מפגשים עם ילדים נוספים מדי יום , והרבה פעילויות מגוונות (צבעים - פחות מתחבר כרגע , מדבקות - מאוד אוהב , קוביות, מכוניות כדורים ספרים וכו )
אבל שני דברים גורמים לי לחוסר ביטחון :
1. אוצר מילים ממש קטן ( אמא, אבא ,סבא ,סבתא, כלב, אור, עוד, קקי, טיקה(שם של כלבה בשכונה) יוקי - שם של חתול ממשחק קומפי )
2. הוא לא מאוד ידידותי לכל אחד , לעיתים יכול לנופף לשלום ולחייך אבל במידה ומתקרבים אליו מאוד מנסים ללטף /לנשק אותו / אם ילדים בגילו מחבקים אותו הוא ממש יכול להתעצבן "לצרוח" שאגת כעס ואפילו לבכות . - מדובר על אנשים שאת רובם לא מכיר ביום-יום שלו . אבל שמתי לב שגם בני דודים ודודים הוא לא ילך אליהם וירתע מעט .
לעומת זאת למטפלת לסבתות לאבא ואלי הוא מאוד מאוד חם חבקן ונשקן - כשאנחנו לידו הוא ישחק לבדו ( למעט בניית מגדלים הדבקת מדבקות וכדורים) ומידי פעם יגש אלינו לקבל חיבוק חם ואוהב
האם הדבר תקין ? האם קשור לעובדה שאינו בגן עדיין ( עתיד להיכנס במרץ )
האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת לפתח כישורים אלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשלי
אורנה עטאר23/10/2009שלי שלום,
ממה שאת מתארת נראה לי כי התפתחותו השפתית תקינה.
לגבי התקשורת החברתית - נראה כי כבר פיתח לו העדפות וזה בסדר גמור. לא הייתי מכריחה אותו לתת חיבוק/נשיקה לאנשים שהוא לא מרגיש קרוב אליהם. את מתארת שהוא עושה זאת מצוין לקרובים לליבו.
זה מצוין שאת חושפת אותו לעוד ילדים.
מאחר והוא לא נמצא במסגרת חשוב מאוד שתחשפי אותו על בסיס קבוע לאינטרקציה עם ילדים. אולי במסגרת של חוג קבוע או פגישות קבועות בבוקר עם קבוצת ילדים. וכמובן כאותה אינטרקציה לתת לו כמה שניתן להתמודד לבד עם סיטואציות בכדי לפתח כישורי חיים בסיסים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)