מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןליה17/09/2007
שלום
בתי בת 3 חודשים ולצערי עד עכשיו לא התעקשתי איתה עם שכיבה על הבטן (מתחילה לבכות אחרי חצי דקה).
בהתחלה היינו משכיבים אותה די הרבה על הצדדים אבל הפסקנו עם זה כי היא גולשת עם הגוף עד שהיא שוב על הגב י מהר.
לפעמים אני פשוט משכיבה אותה על הבטן ומקרבת את המרפקים, היא מחזיקה גבוהה את הראש ואחרי כחצי דקה היא מוציאה את אחת הידיים לצד ומרימה אותה ואת הרגליים וכך יוצרת קשת ומתחילה לבכות.
ולפעמים אני משכיבה אותה על הגב ואחרי התרגילים (מהאתר שלכם) אני מצמידה לה את אחת הידיים לגוף והופכת אותה לבטן (כאשר היא על הבטן אני מקרבת לה את המרפקים).
היא עדיין לא תופסת דברים בידיים (תופסת בגדים וצעצועים שאני שמה עליה אבל לא ממש מכוונת אליהם).
נדמה לי שמה שאני עושה לה (נסיונות השכיבה על הבטן) זה מאולץ מדי ואני פוחדת לבלבל אותה.
האם מה שאני עושה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגני
דבי גרוס דולב17/09/2007הי גני
אני מניחה שמה שאת עושה נכון, אבל אולי לא מספיק. יתכן כי לביתך קשה לשכב על הבטן ולתפוס חפצים בשל זקיפת יתר או מתח יתר באזור הגב ובית החזה. זו גם אולי הסיבה לכך שהיא מקשיתה את עצמה בזמן שכיבה על הבטן. אני ממליצה לך לנסות הרבה תרגילי כפיפה, ז"א שבעת שכיבה על גב, להביא את רגליה לכיוון הראש, לכופף את גופה, לערסל הרבה, לעשות סיבובי אגן. אם תרגישי הרבה התנגדות יש סיכוי שמדובר ביתר מתח. קשה לי לאבחן מרחוק אבל אם תרצי להתייעץ טלפונית או לקבוע איבחון ושיעור פרטי את מוזמנת ליצור איתנו קשר.
דבי גרוס ועידן דולב
מדריכים להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)

(1).jpg)