עיסוי תינוקות לטונוס גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיסוי תינוקות לטונוס גבוה
    מיכל
    23/10/2009

לתינוקת שלי (בת 4 חודשים) יש טונוס שרירים גבוה, וכחלק מהתרגילים שנתנו לנו כדי להתמודד עם זה הם עיסויים.
    אני כל היום מעסה לה את כל השרירים תוך כדי משחקים ומנסה כמה שיותר להפעיל את כל המפרקים, ידיים ורגליים למעלה למטה לצדדים וסיבובים.
    רציתי לדעת האם יש משמעות לעשות את העיסויים דווקא עם שמן. כמובן כשאני כל היום מעסה לה את השרירים תוך כדי המשחק אני לא מתחילה עם השמן. האם יש לזה משמעות? האם צריך להוסיף פעם ביום עיסוי עם שמן?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    23/10/2009

אין מניעה להוסיף שמן. מה שצריך לשים לב אליו בעיסויים לתינוקות עם טונוס גבוה שהעיסוי יהיה יותר לחיצות ולא ליטופים עדינים. המגע העמוק (ממש להרגיש את העצמות) מאפשר לבתך להרפות את השריר ("כי מישהו אחר מחזיק אותו עכשיו") וזה עוזר בהורדת טונוס לעומת זאת עיסוי רופף שרובו ליטופים עדינים יכול להעלות טונוס ומזה צריך להיזהר. מאחר ומדובר בלחיצות אין כל כך צורך בשמן לדעתי - לשיקולך.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו