עיטוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיטוף
    שגית
    24/10/2009

שלום, הילד שלי בן 4 חודשים. מגיל חודש וחצי ישן עם שמיכת עיטוף (אחרת הוא מעיר את עצמו עם הידיים) כיום אני מרגישה שהוא מודע יותר לידיים מחזיק צעצועים שולח ידיים לכל דבר וכו' ולכן אני קצת חוששת שמא אני מגבילה אותו או פוגעת בהתפתחות שלו שכך שישן עטוף. את הרגליים אני כבר לא עוטפת ומידי פעם אני מנסה להשאיר יד בחוץ הבעיה שהו אעם הידיים כל הזמן משפשף עיניים גם מתוך שינה וכך למעשה מעיר את עצמו. מה דעתכם???

שאלה נוספת הוא החל לעיתים להתהפך ע"י הישענות על צד אחת , זה נראה כמו התהפכות אקראית, עדיין לא מרים ישבן. האם אמור להרים ישבן לצורך התהפכות נכונה??.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיטוף

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    24/10/2009

הי שגית
    העיטוף,מטרתו אכן להקל על שנת התינוק ולהתגבר על התנועות הלא רצוניות בעת השינה. אבל חשוב לראות שהדבר לא מגביל את התנועה ולא מתחיל להיות מתסכל. עלייך להתבונן בו בזמן השינה ולראות אם הדבר עדיין יעיל ונוח ולפי זה להחליט.
    בכל מקרה, אין הדבר פוגע בהתפתחות משום שרוב הפעולות התנועתיות מתרחשות בזמן עירות של התינוק.
    לא כתבת לי מאיפה לאיפה התחיל בנך להתהפך ובכל מקרה לוקח זמן עד שההתהפכות מתחילה להיות מאורגנת. אין צורך להרים את הטוסיק כדי להתהפך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו