מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיטוףשגית24/10/2009
שלום, הילד שלי בן 4 חודשים. מגיל חודש וחצי ישן עם שמיכת עיטוף (אחרת הוא מעיר את עצמו עם הידיים) כיום אני מרגישה שהוא מודע יותר לידיים מחזיק צעצועים שולח ידיים לכל דבר וכו' ולכן אני קצת חוששת שמא אני מגבילה אותו או פוגעת בהתפתחות שלו שכך שישן עטוף. את הרגליים אני כבר לא עוטפת ומידי פעם אני מנסה להשאיר יד בחוץ הבעיה שהו אעם הידיים כל הזמן משפשף עיניים גם מתוך שינה וכך למעשה מעיר את עצמו. מה דעתכם???
שאלה נוספת הוא החל לעיתים להתהפך ע"י הישענות על צד אחת , זה נראה כמו התהפכות אקראית, עדיין לא מרים ישבן. האם אמור להרים ישבן לצורך התהפכות נכונה??.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגית
דבי גרוס דולב24/10/2009הי שגית
העיטוף,מטרתו אכן להקל על שנת התינוק ולהתגבר על התנועות הלא רצוניות בעת השינה. אבל חשוב לראות שהדבר לא מגביל את התנועה ולא מתחיל להיות מתסכל. עלייך להתבונן בו בזמן השינה ולראות אם הדבר עדיין יעיל ונוח ולפי זה להחליט.
בכל מקרה, אין הדבר פוגע בהתפתחות משום שרוב הפעולות התנועתיות מתרחשות בזמן עירות של התינוק.
לא כתבת לי מאיפה לאיפה התחיל בנך להתהפך ובכל מקרה לוקח זמן עד שההתהפכות מתחילה להיות מאורגנת. אין צורך להרים את הטוסיק כדי להתהפך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)