בן חמישה חודשים התחיל לזחול גחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמישה חודשים התחיל לזחול גחון
    אביטל
    25/10/2009

שלום,
    בני בן 5 חודשים התחיל לזחול היום על גוחנו. בהיסתובבות על צירו הוא כבר מיומן ועתה החל מתקדם מעט קצת תוך כדי גרירה של רגליו וקצת תוך כדי הצלבה מה שנראה כמו צעדים ראשונים נכונים לעניות דעתי אך תקנו אותי אם לא.
    העניין הוא שהוא עדיין לא מתהפך מהגב לבטן אלא רק מבטן לגב ומגב לצדדים וגם לא נראה כלל כאילו הוא בדרך לשכלל עמידת שש (עומד רק מצוך עצבים ולא מתנדנד) או להתיישב. האם אני יכולה לעזור לו לסדר את שלבי ההתפתחות?
    האם לעודד את הזחילה שלו בגיל צעיר כ"כ?

בתודה מראש,
    אביטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אביטל,
    בנך אכן מתקדם מהר. לרוב ההתקדמות המהירה נובעת מזקיפות יתר של הגב והרצון להגיע מהר לשלבים הזקופים של ההתפתחות. לעיתים, כפי שקורה אצלכם, המהירות היא על חשבון האיכות ולכן הוא לא משלים ומטמיע מספיק כל שלב. אני ממליצה בחום על מפגש של אבחון והתאמת תרגילים על מנת לאפשר לו הטמעה טובה יותר של השלבים ובכדי לודא שאינו מפספס לימוד של רכיבים מוטורים חשובים בדרך.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו